Naslovna Društvo Negotinski sveštenici i donatori darivali decu paketićima

Negotinski sveštenici i donatori darivali decu paketićima

1311
0

Sveštenici arhijerejskog namesništva negotinskog uručili su danas svetosavske paketiće štićenicima Doma za decu i omladinu “Stanko Paunović” i mališane koji su trenutno hospitalizovani na dečjem odeljenju negotinske bolnice.

Jerej Marko Pajčin, starešina Crkve Svete Trojice, protojerej Milan Radović, jerej Marjan Kerčulj i Slaviša Milosavljević posetili su danas Dom za decu i omladinu “Stanko Paunović” i deci u ime arhijerejskog namesništva negotinskog i dobrotvora uručili svetosavske paketiće. U ime Doma, na ovoj donaciji, zahvalila se vaspitačica Nevenka Krstić.

Paketiće su dobili i mališani koji zbog raznih simptoma ovih dana borave  na dečijem odeljenju negotinske bolnice uz želju da što pre ozdrave.

Inače, sveštenici Timočke eparhije, arhijerejskog namesništva negotinskog, na Savindan su uručili paketiće i deci u našim pravoslavnim hramovima, ali i učesnicima centralne Svetosavske akademije.

“Crkvena opština Negotin svake godine decu i nastavnike daruje svetosavskim poklonima. Ove godine smo dobili novčanu pomoć koja je to i omogućila, pa bih iskoristio priliku da se zahvalim: Opštini Negotin,  firmi “Eliksir Prahovo”, Pekari i Vinariji “Matalj”, Porodičnoj kompaniji „Tekijanka“, firmi “Alta boje i lakovi”,  Trgovinskoj radnji “Radost”, Hotelu “Beograd”, gospodinu Draganu Rajčiću i Ugostiteljskom objektu “Hajduk Veljkov raj” i vlasniku gospodinu Zoranu Stanojeviću”, istakao je jerej  Marko Pajčin, starešina negotinskog hrama Svete Trojice.