Naslovna Događaji Negotinski SUBNOR obeležio 4. jul – Dan borca

Negotinski SUBNOR obeležio 4. jul – Dan borca

326
0

Negotinski SUBNOR u saradnji sa svojim mesnim odborima obeležio je  4. jul,  Dan borca.

Polaganjem venaca kod spomenike palim borcima u Jabukovcu, Vratni, Bukovču i na Stevanskim livadama obeležen je 4. jul – Dan borca.

U  Jabukovcu su delegacije SUBNOR-a Negotin i tamošnjeg mesnog odbora ove organizacije položile vence i cveće na spomenik palim borcima u centru sela.

AKUD „Floričika“ Jabukovac

U prigodnom programu, koji je, tom prilikom priređen, učestvovali su  mladi Jabukovčani, članovi AKUD „Floričika“, učenici jabukovačke Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“.

U organizaciji Mesnog odbora SUBNOR-a Vratna, Dan borca, 4. jul obeležen je polaganjem venaca i cveća na spomenik palim borcima od 1941. do 1945. u  centru Vratne, kao i na na spomen obeležje poginulim borcima treće i šeste čete Požarevačkog partizanskog odreda u rejonu ovog sela.

Igor Babić, predsednik Opštinske organizacije SUBNOR Negotin

„Svake godine smo tu da podsetimo na značaj borbe protiv fašizma. Sada posle 83 godine jedan ceo životni vek je prošao, a mi smo i dalje tu da obeležimo Dan borca, dan opštenarodnog ustanka protiv fašizma i borbe protiv okupacije u Drugom svetskom ratu. Mi, SUBNOR, kao čuvari istorije bićemo uvek u prvim redovima, i kao čuvari i kao borci u odbrani svoje otadžbine”, rekao je Igor Babić, predsednik SUBNOR Negotin.

Delegacije ove boračke organizacije položile su vence i cveće i na obeležje poginulim borcima i članovima štaba Krajinskog partizanskog odreda na Stevanskim livadama.

Obeležavanje ovog značajnog datuma organizovalo je i Mesno udruženje Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata Srbije u Bukovču u kojem su, takođe, položeni venci i cveće na spomenik palim borcima u ovom selu.