Naslovna Sport Negotinski stonoteniseri uspešni u Nišu

Negotinski stonoteniseri uspešni u Nišu

408
0

Na prvom bodovnom turniru za rang liste Regionalnog Stonoteniskog saveza Niš u svim kategorijama, u konkurenciji od preko 200 takmičara iz Srbije, Bugarske i Severne Makedonije, značajne rezultate ostvarili su i negotinski stonoteniseri.

Nagrađene mini kadetkinje; Foto: Igor Gerginović

Boje negotinskog “Hajduk Veljka” na prvom bodovnom turniru za rang liste Regionalnog Stonoteniskog saveza Niš u Hali “Čair” branilo je 15 takmičara, od kojih su prve bodove uknjižili i najmlađi stonoteniseri u kategoriji minikadeta u obe konkurencije.

U kategoriji mini kadetkinja, medaljama su se okitile sestre Žikić, Nikolina srebrom, a Mara bronzanom. Najmlađa učesnica Mara Žikić oduševila je u četvrtfinalu kada je savladala favorizovanu Petru Bukić iz Bora. U borbi za finale zaustavila ju je sestra Nikolina.

Tadija Blagojević, Ignjat Jovanović, Sava Karalić i Aleksa Radosavljević uspešno su prošli kvalifikacioni deo, ali su takmičenje završili u prvoj fazi nokaut sistema, na ispadanje, u kategoriji mini kadeta do 10 godina.

Nagrađene mlađe kadetkinje; Foto: Igor Gerginović

Kod mlađih kadeta devojčice su pokazale sjajne rezultate. Vasilija Đuričić je u finalnom meču osvojila srebrnu medalju. Ana Jović je uspela da se domogne borbi za medalju, ali je ostala bez nje, a kod dečaka je Ilija Jovanović prošao kvalifikacije i zaustavljen je u nokaut sistemu.

Lana Jovanović, Neda i Mia Gerginović najbolje kadetkinje i juniorke; Foto: Igor Gerginović

U kategoriji kadetkinja Lana Jovanović, Neda i Mia Gerginović su bile neprikosnovene, a odličnu igru prikazala je Lana koja je u polufinalu sigurnom igrom savladala Miu, a onda u finalu i Nedu Gerginović.  U kategoriji kadeta, Nikola Mihajlović je dogurao do glavnog žreba.

Negotinske stonoteniserke Mia i Neda Gerginović i Lana Jovanović bile su odlične i u kategoriji juniorki. Najbolju igru je prikazala Neda koja je u finalu savladala makedonsku juniorsku reprezentativku. Nakon što su poražene u polufinalu, Mia Gerginović i Lana Jovanović osvojile su dva treća mesta. Kod juniora su Pavle Pucarević i Predrag Mihajlović završili takmičenje u prvom kolu nokaut sistema.

Nedi Gerginović zlato u juniorskoj konkurenciji; Foto: Igor Gerginović

U Open konkurenciji nadmetali su se Pucarević i Mladen Milovanović koji su uspešno prošli kvalifikacije po grupama, ali im žreb u nastavku nije bio naklonjen. Pucarević je poražen od pobednika turnira, Branislava Smiljkovića iz STK “Napad” iz Kruševca, a Milovanović od trećeplasiranog  Dušana Anđelkovića, koji nastupa za “Lužnicu” iz Babušnice.

“Utisak je da trenutno STK “Hajduk Veljko” ima kvalitetnije takmičarke, a da muški deo nije u poziciji kao nekada da donosi medalje sa najjačih takmičenja, ali se nadamo da će neko iz podmlatka isplivati  i ponovo učiniti da “Hajduk Veljko” bude na pobedničkom postolju”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.