Naslovna Sport Negotinski stonoteniseri uspešni na Međunarodnom turniru u Novom Sadu

Negotinski stonoteniseri uspešni na Međunarodnom turniru u Novom Sadu

354
0

Na Međunarodnom turniru A klase za mlađe kategorije u Novom Sadu. koji se boduje za rang listu Srbije, Petar Vidić iz STK “Hajduk Veljko” dobrim rezultatima učvrstio se na prvoj poziciji.

Vidiću drugo mesto u kategoriji kadeta i prvo u ekipnoj konkurenciji; Foto: A.Janković

U organizaciji Stonoteniskog saveza Vojvodine, Međunarodni turnir A klase za mlađe kategorije, 22. po redu Novogodišnji Gewo turnir, okupio je više od 700 učesnika iz Srbije, ali i Rumunije, BIH, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Nemačke, Švedske i Slovenije.

Negotinski stonoteniser Petar Vidić u kategoriji kadeta osvojio je drugo mesto, izgubivši u finalu od Luke Zlatkova iz Hrvatske, ali je ovim uspehom sa 600 bodova učvrstio prvu poziciju na rang listi Srbije ispred Andraša Orosa koji ima 500.

Vidić je briljirao i u ekipnom delu takmičenja. On i Andraš Oroš osvojili su prvo mesto savladavši u finalu mađarsku ekipu sa 2:0. I u konkurenciji juniora Vidić je napravio dobar rezultat i sa osvojenih 60 bodova popravio svoju poziciju na juniorskoj rang listi Srbije skočivši sa desetog na sedmo mesto.

Pavle Pucarević, Foto: A.Janković

Pavle Pucarević u kategoriji kadeta osvojio je 35 bodova kojim je popravio plasman na rang listi Srbije, primakavši se učešću u TOP 12 Srbije.

Saša Janković; Foto: A.Janković

Saša Janković je u kategoriji juniora osvojio 60 novih bodova što mu je donelo značajan napredak i svakako približilo TOP 12 Srbije.

Luna Jovanović; Foto: A.Janković

I negotinska stonoteniserka Luna Jovanović se dobro držala na ovom međunarodnom turniru, ali nije uspela da u veoma jakoj konkurenciji prođe grupnu fazu.

“Zbog loše finansijske situacije i velikih troškova na jednom ovakvom, trodnevnom takmičenju, STK “Hajduk Veljko” nije pružio šansu mlađim igračima u kategoriji minikadeta i mlađih kadeta u muškoj i ženskoj konkurenciji, pa će se oni kaliti na nešto slabijim i finansijski manje zahtevnim turnirima”, kaže Slobodan Miljković, trener negotinskih stonotenisera.