Naslovna Sport Negotinski stonoteniseri trijumfovali na Prvenstvu centralne Srbije

Negotinski stonoteniseri trijumfovali na Prvenstvu centralne Srbije

343
0

U Boru je u nedelju organizovano Prvenstvo centralne Srbije juniora i seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji. Negotinski stonoteniseri osvojili su čak 21 medalju.

Luna Jovanović okitila se zlatnom medaljom, Jelena Popović srebrnom, a Mia Gerginović bronzanom na pojedinačnom Prvenstvu centralne Srbije u stonom tenisu u juniorskoj konkurenciji.

U dublu su Luna Jovanović i Jelena Popović bile prvoplasirane, a sestre Mia i Neda Gerginović drugoplasirane.

I u seniorskoj konkurenciji negotinske stonoteniserke su briljirale pa je Luna Jovanović osvojila drugo, a Kristina Gavrić i Jelena Popović treme mesto.

U kategoriji seniorskih dublova Jelena Popović je sa Biljanom Đorđević iz STK Belo Polje osvojila srebrnu medalju, a Luna Jovanović i Kristina Gavrić bronzanu.

U muškoj konkurenciji, juniorskoj i seniorskoj, negotinski stonoteniseri nisu imali pojedinačnih nagrada, ali je zato u juniorskom dublu Pavle Pucarević, zajedno sa Novakom Zagorcem iz kruševačkog STK “Napretka” osvojio bronzanu medalju.

U muško-ženskoj mešovitoj konkurenciji juniora prvo mesto pripalo je Luni Jovanović i Mateji Sujici iz STK “Prva petoletka” iz Trstenika, drugo Jeleni Popović i Pavlu Pucareviću, a treće Miji Gerginović i Novaku Zagorcu.

Kod seniorskog miksa Luna Jovanović i Stefan Bogdanović iz STK “Đerdap” Kladovo osvojili su srebrnu medalju, a Kristina Gavrić i Strahinja Semjanović (Kladovo) bronzanu.

Luni Jovanović je uručen i pehar za najbolju juniorku regiona centralne Srbije u sezoni 2019/2020.