Naslovna Društvo Negotinski stonoteniseri sadnjom voća vraćaju dug prirodi

Negotinski stonoteniseri sadnjom voća vraćaju dug prirodi

403
0

U skladu sa poznatim stihovima Jovana Jovanovića Zmaja “Gde god nađeš zgodno mesto tu drvo zasadi” nova generacija negotinskih stonotenisera zasadila je u dvorištu Tehničke škole sedam sadnica voća.

Voće za slast i za hlad; Foto: Ivan Karalić

Negotinski najmlađi sportisti, članovi Stonoteniskog kluba “Hajduk Veljko” nastavili su tradiciju i krenuli stopama svojih klupskih kolega da u dvorištu škole u kojoj vredno treniraju – zasade drvo.

Ovoga puta nova generacija negotinskog STK “Hajduk Veljka” zasadila je dve trešnje, po jednu višnju, smokvu, kajsiju, dunju i čuvenu šanteliju, staru sortu vinogradarske breskve.

Svake godine nove generacije STK “Hajduk Veljko” sade drveće i voće; Foto: Ivan Karalić

“Pored druženja, najmlađi su naučili da prepoznaju vrste voćaka, kako se one sade, a pružili smo im je i mogućnost da učestvuju u iskopavanju jama, đubrenju, zalivanju.  Kasnije će baš oni preuzeti brigu okopavanja, zalivanja i sve druge poslove oko zasađenih voćaka”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.

Ovaj trofejni negotinski sportski klub vežba u prostorijama Tehničke škole u čijem su parku i ranije generacije sportista do sada zasadile sedam lipa, tri trešnje, dva lešnika, ali i nekoliko vrsta jabuka i šljive.

Neke od njih već su donele prve plodove podsećaju igrače ne samo na trenutak kada su ih zasadili, nego i na činjenicu da sadnjom drveća i voća vraćaju dug prirodi.