Naslovna Sport Negotinski stonoteniseri osvojili bronzu u dublu na Prvenstvu Srbije

Negotinski stonoteniseri osvojili bronzu u dublu na Prvenstvu Srbije

423
0

Saša Janković i Petar Vidić doneli u Negotin bronzu sa Pojedinačnog prvenstva Srbije u stonom tenisu u juniorskoj konkurenciji, koje je ovog vikenda održano u Novom Sadu.

Vidiću i Jankoviću bronza na Pojedinačnom prvenstvu Srbije u Novom Sadu, Foto: Aleksandar Janković

Saša Janković i Petar Vidić, stonoteniseri STK „Hajduk Veljko“ iz Negotina opravdali su očekivanja  i u veoma jakoj konkurenciji Pojedinačnog prvenstva Srbije, iako najmlađi, osvojili su bronzanu medalju.

Uspeh je utoliko veći ako se zna da je Vidić još uvek u kadetima, a da je Janković u juniorima i naredne godine. Time je ovaj dvojac samo potvrdio tradiciju dobrih negotinskih dublova, kao što su to pre njih bili Nikola Gergić – Andreja Miljković i Milan Milošević – Vladan Bukvić.

U pojedinačnom delu takmičenja Saša Janković je u borbi za ulazak u osam najboljih savladao juniorskog reprezentativca Jovana Jockova iz Novog Sada, prvoplasiranog na listi sa 3:2. Među osam najboljih se našao i Petar Vidić.

Ovakvim rezultatima Janković je izbio na deseto mesto rang liste Srbije, a Vidić je zadržao osmu poziciju i osigurao plasman na TOP 12 Srbije.

Narednog vikenda se nastavljaju ligaška takmičenja, pa ženska selekcija gostuje beogradskom “Sparku”, a muška ekipi STK “Radnički” iz Pirota.