Naslovna Sport Negotinski stonoteniseri igrali na turniru u Aleksincu

Negotinski stonoteniseri igrali na turniru u Aleksincu

138
0

Ovog vikenda u Aleksincu održan je turnir Stonoteniskog saveza Srbije u kategorijama mlađi kadeti, kadeti i juniori u muškoj i ženskoj konkurenciji. Negotinski STK “Hajduk Veljko” predstavljalo devetoro takmičara.

Neda Gerginović, članica STK “Hajduk Veljko” ostvarila je na turniru u Aleksincu koji se boduje za rang liste Stonoteniskog saveza Srbije plasman u osam najboljih u kategoriji mlađih kadetkinja.

Plasman u prvih 16 ostvarili su Lana Jovanović u kategoriji mlađih kadeta, Mia Gerginović kod kadetkinja i Luna Jovanović u juniorkoj konkurenciji.

Nikola Mihajlović je u kategoriji mlađih kadeta ostvario plasman u 32, a nastupio je i u kadetskoj kategoriji, a u prvih 32 našle su se i Ana Jović u mlađim kadetkinjama, kao i Neda Gerginović i Lana Jovanović u kadetskoj konkurenciji.

“Glavni cilj je bio da Luna i Lana Jovanović, Neda Gerginović i Nikola Mihajlović novim bodovima potvrde učešće na završnom pozivnom turniru TOP 12 Srbije, što su i ostvarili. U starijim kategorijama smo imali za cilj samo osvajanje bodova za narednu takmičarsku sezonu i što bolje početne pozicije”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.

U ovom klubu ističu da su završili takmičenje u Prvoj ligi u kojoj je ženska ekipa zauzela šesto mesto, što je sjajan rezultat. U poslednjem kolu naše takmičarke su igrale bez najbolje igračice Lune Jovanović i pretrpele poraz u Uzdinu od STK “Unirea” sa 4:0.