Naslovna Politika Negotinski socijalisti proslavili 29. godišnjicu postojanja

Negotinski socijalisti proslavili 29. godišnjicu postojanja

974
0

Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije u Negotinu obeležio je danas svoju 29. godišnjicu postojanja.

Socijalistička partija Srbije nastala je 17. jula 1990. a već 25. oktobra iste godine formiran je i Opštinski odbor u Negotinu.

Ova stranka prošla je kroz burna politička previranja od apsolutne vlasti do poraza na izborima, opozicionog delovanja do ponovnog povratka na važne funkcije u lokalnim samoupravama i republici, obeležavajući danas 29 godina postojanja i kontunuiranog delovanja na političkoj sceni Srbije kao deo vlasti i koalicije koju u većini gradova i opština ima sa naprednjacima.

“Socijalistička partija Srbije već godinama podržava i donosi odluke koje su u interesu svih građana naše zemlje, one su u interesu stabilizacije, ekonomije i privrede, razvoja svih oblasti našeg društva. Radimo odgovorno, svesni da se greške ne opraštaju i da vremena za popravne ispite nema. Građani nas po tome i prepoznaju. Jasne su im naše težnje i opredeljenja. Svakako, ima i onih sklonih kritikama. Ako su utemeljene i argumentovane, mi ih prihvatamo, spremni smo da se menjamo, kada i ako treba, ali nikada ne obećavamo neostvarivo”, istakao je, između ostalog mr Milan Uruković, predsednik Opštinskog odbora SPS Negotin.

Obeležavanju 29. godišnjice postojanja Opštinskog odbora SPS Negotin prisustvovali su Nikola Šainović i Radovan Arežina, članovi Predsedništva Glavnog odbora SPS, ali i funkcioneri opštinskih i okružnih odbora socijalista gradova i opština u okruženju, članovi, simpatizeri stranke i saradnici i kolege iz drugih političkih partija u Negotinu.

“Socijalistička partija Srbije je svojim jedinstvom i čvrstinom uspela da prebrodi mnoga teška vremena i ostane i danas jedna od najvećih partija u Srbiji. Njeni prioriteti u narednom periodu biće aktivnosti na postizanju što boljeg rezultata na predstojećim parlamentarnim izborima iduće godine. Vi morate da izađete na izbore da pokažete da ste organizacija. Socijalistička partije je to uvek pokazivala i ja se nadam da ćemo na parlamentarnim izborima iduće godine pokazati jedan od najzapaženijih rezultata u periodu od 2000. do danas”, kazao je Radovan Arežina, predsednik Opštinskog odbora SPS u Kladovu i član Predsedništva Glavnog odbora socijalista podsetivši da je SPS partija socijalne jednakosti i pravde i da joj je “čovek kao jedinka u središtu delovanja”.

I Nikola Šainović, član Predsedništva Glavnog odbora i koordinator za istočnu Srbiju podsetio je da su socijalisti uspeli da svih ovih godina zadrže visok kredibilitet i budu i dalje važan činilac u političkom životu Srbije.

Okupljenima se obratio i Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin i poverenik negotinske Srpske napredne stranke istakavši da su obe političke stranke u poslednje dve godine pokrenule brojne inicijative, te da smatra da se poslednjih decenija “nije radilo kao do sada”.

Obeležavanje 29. godišnjice postojanja Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije u Negotin protekla je i u znaku Zorice Milutinović, dugogodišnjeg radnika ove stranke, koju su članovi SPS ispratili prigodnim poklonima u penziju.