Naslovna Politika Negotinski socijalisti proslavili 28. godišnjicu postojanja

Negotinski socijalisti proslavili 28. godišnjicu postojanja

514
0

Opštinski odbor SPS Negotin, u prisustvu brojnih članova i zvaničnika, ali i visokih republičkih funkcionera, obeležio je 28 godina postojanja.

Obeležavanju 28. godišnjice postojanja Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije Negotin prisustvovali su: Branko Ružić, potpredsednik Socijalističke partije Srbije i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Nikola Šainović i Radovan Arežina, članovi Predsedništva Glavnog odbora SPS, visoki funkcioneri okružnih i opštinskih odbora SPS Borskog i Zaječarskog okruga, članovi i simpatizeri stranke, ali i saradnici i kolege iz političkih stranaka u Negotinu.

“Mi socijalisti se zalažemo za državu blagostanja, socijalnu pravdu, ravnomerne šanse, garantovanu minimalnu zaradu, obrazovanje za sve… To nije spisak pukih želja. To su naša opredeljenja na kojima istrajavamo punih 28 godina. Bićemo dosledni i u godinama koje dolaze”, poručio je mr Milan Uruković, predsednik Opštinskog odbora SPS Negotin.

Ova partija, rečeno je na obeležavanju 28. godišnjice njenog postojanja, i pored brojnih teškoća i prepreka, nije odustala od “zacrtanog kursa i politike” i uspela je da i u prelomnim vremenima ostane “važan činilac političke stabilnosti Srbije”.

“Borimo se zajedno, čuvajmo jedinstvo kao narod, normalno kod utakmica izbornih gledamo da uzmemo više poena za nas, to je pošteno, to je korektno, ali nikada ne udaramo po cevanicama ili ispod pasa, jer to je Socijalistička partija i to smo mi svih 28 godina”, rekao je Radovan Arežina, član Predsedništva Glavnog odbora SPS.

Pred socijalistima je 22. decembra deseti Kongres na kojem će članstvo birati predsednikastranke, Glavni odbor, Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor i “inovirati politiku koju će sprovoditi u narednom periodu”.

“Dva stuba drže socijalističku ideju, ne samo kod nas, nego i u svetu. Jedan je socijalna pravda, drugi stub je patriotizam. Vreme je potvrdilo tu ideju. Bila je pod progonima, pa je nisu ugasili, bila je i pod sopstvenim slabostima, unutarnjim demagogijama, pa nije nestala”, podsetio je Nikola Šainović.

Prisutnima se obratio i Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin i poverenik Srpske napredne stranke, koji je kao koalicioni partner čestitao socijalistima godišnjicu postojanja i poručio da je zadatak ovih dveju partija boljitak za sve građane.

Branko Ružić, potpredsednik socijalista i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu rekao je da je SPS na političkoj sceni Srbije važan partner stabilnosti Srbije

“Negotin, Krajina, Borski i Zaječarski okrug su uvek na neki način bili, rekao bih, rezervoar ne samo glasova, nego upravo onih ljudi koji baštine ideje i socijalne pravde, i solidarnosti i jednakosti i svega onoga što Socijalistička partija Srbije baštini skoro tri decenije, uz državnotvornu orijentaciju koja je nama kao partiji imanentna”, rekao je Ružić.

Socijalisti su sa ovog skupa poslali svom partijskom saborcu i prijatelju, narodnom poslaniku Đorđu Milićeviću koji je nedavno zadobio teške telesne povrede u saobraćajnoj nesreći kod Bajevca, kao i vozaču Dejanu Jakovljeviću,  najbolje želje za što bržim oporavkom.