Naslovna Kultura Negotinski “Sickter“ pobednik 4. „Velikogradištanske gitarijade“

Negotinski “Sickter“ pobednik 4. „Velikogradištanske gitarijade“

422
0

Negotinski alternativni trio „Sickter“ pobednik je četvrte Gitarijade u Velikom Gradištu koja je okupila 16 neafirmisanih autorskih bendova.

Foto: Miljan Ristić

Mladi negotinski sastav „Sicter“, poznat u muzičkom miljeu po autentičnom zvuku, mešavini alternativnog roka, panka i metala, odlukom žirija poneo je titulu pobednika četvrte „Velikogradištanske gitarijade“ i nagradu od 50.000 dinara.

Ovaj trio, koji svira u sastavu: Nikola Petrović, gitara i vokal, Filip Paraskević, bas gitara i vokal i Vladimir Milošević, bubnjevi i vokal, postoji od novembra 2017. ali su poslednjih sedam meseci vrlo aktivni.  Snimili su i album „Druga strana okeana“, koji čeka izdavača, dva singla i pripremaju se da uskoro snime i treći singl.

Iza njih je i jedan od zapaženijih nastupa na „Explosive” bini ovogodišnjeg izdanja Exit-a, a već 16. avgusta očekuje ih i nastup na Beer festu.

“Otišli smo u Veliko Gradište bez ikakvih očekivanja sa željom da damo sve od sebe, da dobro sviramo i da se dobro zabavimo. Zaista nismo očekivali ovu nagradu”, kaže Filip Paraskević.

Gitarada u Velikom Gradištu, čiji je čilj promocija, prezentacija i afirmisanje rok muzike, ugostila je brojne bendove, a pored „Sicktera“, negotinsku rok scenu predstavljao je i Red Danger. Generalni pokrovitelji smotre su Opština Veliko Gradište, Turistička organizacija Veliko Gradište, Zaječarska pivara i Rock Caffe VG.