Naslovna Politika Negotinski Savez 90 Zelenih Srbije očistio deponiju kod buvljaka

Negotinski Savez 90 Zelenih Srbije očistio deponiju kod buvljaka

962
0

Aktivisti i članovi Saveza 90 Zelenih Srbije organizovali su danas akciju čišćenja deponija. Na red je ovoga puta stigla i deponija kod negotinskog buvljaka.

Nakon što su uoči lokalnih izbora organizovali akcije čišćenja dečjeg igralište u Naselju Borska, ulice Miomira Radosavljevića Pikija, kao i dvorišta Pedagoške akademije, a posle izbora i akciju čišćenja deponije u Badnjevu i druge ekološke akcije, aktivisti, članovi i simpatizeri stranke Savez 90 Zelenih Srbije u Negotinu očistili su danas i deponiju kod negotinskog buvljaka.

“Na ovaj problem smo ukazivali više puta, međutim, ova deponija i njoj slične predstavljaju upravo ono protiv čega se borimo. Čišćenjem našeg kraja pružamo primer da se uz malo truda i organizacije može živeti u zdravoj i lepoj sredini i nadamo se da ćemo ovakvim akcijama bar malo podići svest kod ljudi da se zajedničkim snagama borimo za čistu sredinu Negotina i okoline”, navode u Savezu 90 Zelenih Srbije u Negotinu i dodaju da neće stati na ovoj akciji već da planiraju i nove.