Naslovna Kultura Negotinski rok bendovi na gradskom trgu muzikom prkosili kiši

Negotinski rok bendovi na gradskom trgu muzikom prkosili kiši

900
0

Ni kiša nije uspela da pokvari raspoloženje pravim ljubiteljima rokenrola, koji su, prkoseći joj, iako malobrojni, ispratili višečasovni rok koncert u organizaciji Turističke organizacije opštine Negotin.

Tradicionalni rok koncert u centru grada, ponovo je, kao i proteklih godina, prizvao kišu, ali to očigledno nije omelo publiku, iako malobrojnu, da uživa u različitim zvucima i ritmu roka, panka i hard roka.

HiWatt Ivice Radonjića (vokal i gitara), koji je i te kako uticao na istoriju negotinske rok scene, otvorio je ovo rok veče putovanjem kroz istoriju rokenrola, u svoj njegovoj istorijskoj dimenziji.

Ova grupa, koju pored Radonjića, čine i njegov sin Vojislav Radonjić na basu, Srđan Orelj na klavijaturama i bubnjar Dejan Aranđelović, podsetila je i na dobre, prave, rokenrol klasike.

Dlanovi se nisu štedeli ni za nastup Red dangera, koji su premijerno predstavili publici svoj novi hit “Suđena”, ali ih, takođe poveli na sentimentalno putovanje kroz najlepše rok melodije svih vremena, sa svojim specijalnim gostom Srđanom Brankovićem, gitaristom grupe “Alogia”.

Veljko Ranđelović Pache (gitara), Vojislav Radonjić (bas gitara), Saša Vučinić (vokal), Dejan Aranđelović Pupe (bubanj) i  Miljan Njegušić (klavijature) definitivno su se opredelili za autorski pristup muzici, ne zanemarujući ni ono što je rok muzici dalo epitet urbanog i autentičnog – dobra svirka, sjajna promenada ritmova, dobar vokal.

Alpha režim, rok bend, koji čine muzičari iz Negotina i Bora, iako postoje tek par meseci, pokazali su koliko je vredno i važno iskustvo na sceni koje imaju već više od dve decenije.

Vidoje Gojković (bubnjevi), Predrag Vasiljević (bass gitara), Miljan Njegušić (klavijature), Novica Milošević (gitara) uz sjajan vokal Kristijana Vuka iz borskog benda New deal, naprosto su oduševili sigurnim i uvežbanim nastupom, odabirom repertoara i energijom.

Odličan scenski nastup imala je i grupa Hurleur, energična pank rok četvorka: Nikola Petrović (gitara, vokal), Samir Dizdarević (gitara, vokal), Miloš Ilić (bas) i Aleksa Dinić (bubnjevi).

Ova mlada ekipa, sa bogatim iskustvo na sceni, a iza njih su odlični nastupi na Belgrade Beer Festu, Exitu, Arsenal Festu, Zaječarskoj Gitarijadi, kao i na još mnogo festivala i klupskih svirki, ujedno je predstavila fanovima svoj prvenac “Ja”, koji je izašao krajem prošle godine.

Gosti iz Majdanpeka “The dunsters”, jedan od najboljih klupskih bendova u ovom delu Srbije, prošetali su publiku kroz sjajne rok obrade, a svoj nastup efektno završili legendarnom Prinsovom “Purple Rain”.

Boban Petrović (bas i prateći vokal), Vladimir Pavlović – Džimi (gitara i vokal), Dušan Vagner (gitara) i Nikola Badrkić (bubnjevi), suvereno su vladali scenom, a svojom energijom i dobrim zvukom, doneli malobrojnoj publici odličnu rok predstavu.

Pank rok bend Storm zaokružio je ovo rok veče na kiši koja u inat nije htela da prestane da pada. “Olujnima” to očigledno nije smetalo da ponude pravi i autentični pank, pojačan energijom i snažnim zvukom.

Grupa Storm svira u sastavu: Srđan Jokić (bas i vokal), Mirko Stojanović (gitara) i Igor Kosić (bubnjevi).