Naslovna Kultura Događaji Negotinski Red Danger na 52. Gitarijadi u Zaječaru

Negotinski Red Danger na 52. Gitarijadi u Zaječaru

1043
0

Negotinski bend Red Danger učestvovaće u takmičarskom delu 52.Gitarijade u Zaječaru, kao jedan od izabranih 10 demo bendova.

Komisija u sastavu: Milan Đurđević, frontmen “Nevernih beba”, Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta “Zoran Radmilović – Centar za kulturu” Zaječar i Jadranka Janković Nešić, PR Gitarijade doneli su odluku o učešću 10 demo bendova u takmičarskom delu ovogodišnje 52. po redu najveće rok manifestacije u Srbiji.

Pored grupe Red Danger iz Negotina, za titulu pobednika Gitarijade nadmetaće se i beogradski rok sastavi Amnezija, Navy ne obećava i Aleja velikana, zatim novosadski Kler, Rov iz Smedereva, požarevački Infinitiv i dva bosansko hercegovačka benda: Cornix iz Banja Luke i The Synergy iz Tuzle.

Konkurisali smo našim autorskim pesmama “Vek” i “Suđena”. Počastvovani smo. Rasli smo uz Gitarijadu, uz naše gradske idole, negotinske bendove koji su učestvovali na ovoj tradicionalnoj, prvoj i najvećoj rok manifestaciji u zemlji. Otud i interesovanje da se prijavimo”, kaže Veljko Ranđelović Pache, frontmen Red Dangera.

Pozivu organizatora za učešće na 52. Gitarijadi odazvalo se 68 bendova iz svih republika nekadašnje Jugoslavije. ali i iz Bugarske i Rumunije, ali je Komisija diskvalifikovala deset jer nisu pevali na maternjem jeziku zemlje iz koje dolaze.

Red Danger, inače, postoji od 2012. kada je nastao spajanjem grupa Evil Night i Detroit benda. Sviraju u sastavu: Veljko Ranđelović Pache (gitara), Vojislav Radonjić (bas gitara), Saša Vučinić (vokal), Dejan Aranđelović Pupe (bubanj), Miljan Njegušić (klavijature) i Tamara Paunović (vokal).

Na Gitarijadi će sa Red Dangerom nastupiti i Miloš Tomić kao druga gitara, inače, jedan od najboljih vokala ovog dela Srbije.