Naslovna Kultura Negotinski Red Danger drugi na Gitarijadi Vojvodine u Kisaču

Negotinski Red Danger drugi na Gitarijadi Vojvodine u Kisaču [VIDEO]

1513
0

Šesta Gitarijada Vojvodine u Kisaču, na pomoćnom terenu FK “Tatra” organizovana je uz poštovanje svih propisanih mera prevencije u cilju suzbijanja širenja virusa korona. Negotinski Red Danger osvojio je drugo mesto na takmičenju demo bendova.

Red Danger na Gitarijadi Vojvodine; Foto: Irena Radosavljević

Negotinski rok sastav Red Danger na Gitarijadi Vojvodine na takmičenju demo bendova osvojio je drugo mesto iza grupe Lisilo kojoj je pripala prva nagrada žirija, dok je Lipov Loud bio trećeplasirani.

Red Danger u sastavu: Veljko Ranđelović (prva gitara), Marko Lazić (druga gitara), Milan Predić (bas gitara), Stefan Nikolić (klavijature), Nikola Baošić (bubanj) sa Vladimirom Volkovim kao vokalom oduševio je probranu publiku Gitarijade Vojvodine i stručni žiri.

Negotinski bend, koji je i prošle godine imao zapažen nastup u Kisaču, ovoga puta nastupio je sa autorskom pesmom nekadašnjih Cirusa, za koju su uradili novi aranžman Sa prvim jutrom, kao i svojim pesmama Stari kesten i Suđena.

Ispostavilo se da, iako zbog aktuelne epidemiološke situacije, nije bilo mnogo vremena za vežbanje, da je ovaj repertoar naprosto “legao” Vladimiru Volkovu, nekadašnjem glavnom vokalu bendova 21. vek, Vatrena kiša, Ledene oči i kultnog metal/rok benda Kraljevski apartman, ali i publici koja je njihov nastup ispratila sa neskrivenim oduševljenjem.

Vladimir Volkov; Foto: Irena Radosavljević

“S obzirom na aktuelne prilike vezane za kovid-19, zadovoljan sam što je uopšte održana jedna ovakva manifestacija. Zahvalni smo organizatoru na pozivu da učestvujemo na Gitarijadi. Organizator je inače ispoštovao sve mere zaštite, a publika, iako malobrojna zbog poštovanja mera distance, bila je fantastična i po reakcijama je očigledno da joj se dopalo to što radimo”, prve su impresije lider ovog negotinskog benda, Veljko Ranđelović.

Foto: Irena Radosavljević

“Gitarijada Vojvodine” nastala je pre šest godina sa ciljem da nakon četiri decenije oživi prvu službenu  gitarijadu  u Vojvodini, održanu 1975.

Ovogodišnje, šesto, zbog pandemije virusa korona, jednodnevno šesto izdanje obeležio je nastup demo bendova: Amor Arrows, Lipov Load, Mehanizam, Lisilo i Red Danger, kao i grupe Zbogom Brus Li i Valentino.