Naslovna Hronika Negotinski Policijski sindikalni pokret za zabranu prodaje alkohola tokom noći

Negotinski Policijski sindikalni pokret za zabranu prodaje alkohola tokom noći

777
0

Policijski sindikalni pokret u Negotinu pokrenuo je inicijativu za donošenje odluke o zabrani prodaje i distribucije alkoholnih pića od ponoći do jutarnjih sati u okviru akcije “Zaštitimo decu”.

Učestale tuče, ali i devijantna ponašanja maloletnika, inicirali su akciju “Zaštitimo decu” Policijskog sindikalnog pokreta (PSP) sa sedištem u Negotinuu okviru koje su nadležnima uputili inicijalni predlog za donošenje odluke o zabrani prodaje i distribucije alkoholnih pića u vremenskom intervalu od ponoći do jutarnjih sati, sa izuzetnom novogodišnjih i drugih praznika.

“Ideja je zapravo zasnovana na našoj akciji “Zaštitimo decu”, koja je nastala na bazi strukovnog sagledavanja problematike sa kojom se aktivisti sindikata, kao zaposleni u MUP-u svakodnevno susreću. Tu se pre svega misli na određene posledice koje nastaju u ambijentu gde se konstantno promoviše takozvani ”noćni život” sa svim pratećim elementima koji neminovno decu vode ka devijantnim ponašanjima, a gde društvo u celini ne poseduje adekvatne aparate koji bi se suprotstavili takvim negativnim tendencijama”, navodi Igor Đurđević, predsednik Policijskog sindikalnog pokreta (PSP).

Sindikalci navode da je krajnje vreme da se reaguje, a očekuju da se u akciju uključe i druge organizacije, kako bi se animirao što veći broj građana.

“Ukoliko bi suštinski sagledali interese građana kao polaznu osnovu rada lokalne samouprave i pri tome pretpostavili da lokalna samouprava zaista ima intence da razmatra, bavi se, unapređuje i konstantno poboljšava ambijent u kojem građani žive, onda se kao organizacija, čiji sastav čine aktivisti bezbednosne struke, postavljamo kao relevantan faktor za iniciranje ovakvih i drugih određenih predloga koji bi po segmentima doprineli sveobuhvatnom funkcionisanju lokalne samouprave, odnosno vitalnim interesima stanovnika opštine”, navode u ovoj inicijativi članovi Policijskog sindikalnog pokreta (PSP).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.