Naslovna Hronika Negotinski Policijski sindikalni pokret za zabranu prodaje alkohola tokom noći

Negotinski Policijski sindikalni pokret za zabranu prodaje alkohola tokom noći

795
0

Policijski sindikalni pokret u Negotinu pokrenuo je inicijativu za donošenje odluke o zabrani prodaje i distribucije alkoholnih pića od ponoći do jutarnjih sati u okviru akcije “Zaštitimo decu”.

Učestale tuče, ali i devijantna ponašanja maloletnika, inicirali su akciju “Zaštitimo decu” Policijskog sindikalnog pokreta (PSP) sa sedištem u Negotinuu okviru koje su nadležnima uputili inicijalni predlog za donošenje odluke o zabrani prodaje i distribucije alkoholnih pića u vremenskom intervalu od ponoći do jutarnjih sati, sa izuzetnom novogodišnjih i drugih praznika.

“Ideja je zapravo zasnovana na našoj akciji “Zaštitimo decu”, koja je nastala na bazi strukovnog sagledavanja problematike sa kojom se aktivisti sindikata, kao zaposleni u MUP-u svakodnevno susreću. Tu se pre svega misli na određene posledice koje nastaju u ambijentu gde se konstantno promoviše takozvani ”noćni život” sa svim pratećim elementima koji neminovno decu vode ka devijantnim ponašanjima, a gde društvo u celini ne poseduje adekvatne aparate koji bi se suprotstavili takvim negativnim tendencijama”, navodi Igor Đurđević, predsednik Policijskog sindikalnog pokreta (PSP).

Sindikalci navode da je krajnje vreme da se reaguje, a očekuju da se u akciju uključe i druge organizacije, kako bi se animirao što veći broj građana.

“Ukoliko bi suštinski sagledali interese građana kao polaznu osnovu rada lokalne samouprave i pri tome pretpostavili da lokalna samouprava zaista ima intence da razmatra, bavi se, unapređuje i konstantno poboljšava ambijent u kojem građani žive, onda se kao organizacija, čiji sastav čine aktivisti bezbednosne struke, postavljamo kao relevantan faktor za iniciranje ovakvih i drugih određenih predloga koji bi po segmentima doprineli sveobuhvatnom funkcionisanju lokalne samouprave, odnosno vitalnim interesima stanovnika opštine”, navode u ovoj inicijativi članovi Policijskog sindikalnog pokreta (PSP).