Naslovna Hronika Negotinski Policijski sindikalni pokret pristupio Policijskom sindikatu Srbije

Negotinski Policijski sindikalni pokret pristupio Policijskom sindikatu Srbije

635
0

Policijski sindikat Srbije bogatiji je za novih 1.000 članova jer su mu nedavno kolektivno pristupila dva policijska sindikata, među kojima i negotinski.

Nikola Petrović, Igor Đurđević, Veljko Mijailović, Zoran Petrović; Foto: Policijski sindikat Srbije

Policijski sindikalni pokret (PSP) sa sedištem u Negotinu pristupio je kolektivno sa Igorem Đurđevićem, predsednikom reprezentativnom Policijskom sindikatu Srbije (PSS).

“Mi kao Policijski sindikalni pokret, sindikalna organizacija relativno mlada u Ministarstvu unutrašnjih poslova rešili smo se na ovaj korak i doneli takvu odluku prvenstveno iz razloga zato što smo u moru postojećih ordinirajućih sindikata uočili da se suštinske stvari vezane za sindikalizam tu gube, da se sindikati bave drugim poslovima, a suštinska borba za radnika biva stavljena u zapećak. Kao sindikalna organizacija koja je nastala na bazičnim korenima borbe za prava radnika nismo mogli da nađemo ni zajednički jezik sa poslodavcem, u smuslu da se dobro razumemo, a pre svega nismo mogli ni naše ciljeve do kraja da sprovedemo sami i zato smo u moru tih sindikalnih organizacija prepoznali jedino u Policijskom sindikatu Srbije tu neku borbenost, istrajnost i odlučnost da se u prvi plan istakne borba za radnička prava”, rekao je prilikom sastanka novih sindikalista sa predsedništvom PSS, Igor Đurđević.

Novi član reprezentativnog sindikata je i Sindikat ujedinjene policije sa Zoranom Petrovićem, predsednikom na čelu, ali i Nikola Petrović, bivši član glavnog odbora Sindikata srpske policije sa delom članstva.

“Policijski sindikat Srbije bogatiji je za preko 1.000 novih članova, zaposlenih u MUP Srbije, koji će se kolektivno učlaniti u našu organizaciju. Ovim je odato priznanje PSS-u kao najvećem sindikatu u policiji i našem dosadašnjem principijelnom radu na popravljanju materijalnog i radnog statusa zaposlenih u policiji. Novopridošli članovi su i do sada delili naše vrednosti, pa ćemo od sada zajedno raditi na unapređenju i rada u policiji Srbije, kao i položaja zaposlenih u MUP Srbije” izjavio je, tom prilikom, Veljko Mijailović, predsednik PSS nakon sastanka sa novim članovima sindikata.