Naslovna Hronika Negotinski Policijski sindikalni pokret pristupio Policijskom sindikatu Srbije

Negotinski Policijski sindikalni pokret pristupio Policijskom sindikatu Srbije

561
2

Policijski sindikat Srbije bogatiji je za novih 1.000 članova jer su mu nedavno kolektivno pristupila dva policijska sindikata, među kojima i negotinski.

Nikola Petrović, Igor Đurđević, Veljko Mijailović, Zoran Petrović; Foto: Policijski sindikat Srbije

Policijski sindikalni pokret (PSP) sa sedištem u Negotinu pristupio je kolektivno sa Igorem Đurđevićem, predsednikom reprezentativnom Policijskom sindikatu Srbije (PSS).

“Mi kao Policijski sindikalni pokret, sindikalna organizacija relativno mlada u Ministarstvu unutrašnjih poslova rešili smo se na ovaj korak i doneli takvu odluku prvenstveno iz razloga zato što smo u moru postojećih ordinirajućih sindikata uočili da se suštinske stvari vezane za sindikalizam tu gube, da se sindikati bave drugim poslovima, a suštinska borba za radnika biva stavljena u zapećak. Kao sindikalna organizacija koja je nastala na bazičnim korenima borbe za prava radnika nismo mogli da nađemo ni zajednički jezik sa poslodavcem, u smuslu da se dobro razumemo, a pre svega nismo mogli ni naše ciljeve do kraja da sprovedemo sami i zato smo u moru tih sindikalnih organizacija prepoznali jedino u Policijskom sindikatu Srbije tu neku borbenost, istrajnost i odlučnost da se u prvi plan istakne borba za radnička prava”, rekao je prilikom sastanka novih sindikalista sa predsedništvom PSS, Igor Đurđević.

Novi član reprezentativnog sindikata je i Sindikat ujedinjene policije sa Zoranom Petrovićem, predsednikom na čelu, ali i Nikola Petrović, bivši član glavnog odbora Sindikata srpske policije sa delom članstva.

“Policijski sindikat Srbije bogatiji je za preko 1.000 novih članova, zaposlenih u MUP Srbije, koji će se kolektivno učlaniti u našu organizaciju. Ovim je odato priznanje PSS-u kao najvećem sindikatu u policiji i našem dosadašnjem principijelnom radu na popravljanju materijalnog i radnog statusa zaposlenih u policiji. Novopridošli članovi su i do sada delili naše vrednosti, pa ćemo od sada zajedno raditi na unapređenju i rada u policiji Srbije, kao i položaja zaposlenih u MUP Srbije” izjavio je, tom prilikom, Veljko Mijailović, predsednik PSS nakon sastanka sa novim članovima sindikata.

2 KOMENTARA

  1. A jesu li negotinski policajci…bar saobracajni..prepoznali i da bez Multimodalnog saobracajnog koridora -Istok (Crnomorskog korodira).AUTOPUT +ZELEZNICKI KORIDOR+DUNAVSKI KORIDOR…koji preko Negotina i Istocne Srbije spaja CELU Evropu od Atlantika do Crnog mora…NE POSTOJI ekonomski,socijalni ni demografski oporavak ni opstine Negotina
    ,ni Borskog okruga,ni Timocke krajine ni Istocne Srbije….Jer se NIKADA I NIGDE ni u Evropi ni u svetu NIJEDAN region nije ni oporavio bez pripadajuceg autoputa, železnickog koridora…pa NECE ni Negotin ni ceo ovaj prelepi pogranicni region Srbije….Svako ko TO prica nesto drugo ..prica samo lose bajke za vrlo malu …ili za odraslu nepismenu decu….od 17 do 117 godina..
    😂😂😂…Pozdrav i za uniformisane i za neuniformisane Negotince i Krajince…. A Koridor Istok SVIMA donosi progres… Jer geostrateski saobracajni koridori SVIMA donose samo dobrobit…..i NE BIRAJU……😂😂😂😂

  2. NENADE C, ništa te brate ne razumem. Da ti nije namera da nam policija spaja koridore i pravi puteve. Pa da li ti znaš da je ta policija na ivici egzistencije, pa će još da vodi društvo u progres? Pa šta rade oni koji treba tim progresom da se bave?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.