Naslovna Društvo Negotinski planinari u poseti Mokranju

Negotinski planinari u poseti Mokranju

681
0

Tokom vikenda negotinsko Planinarsko društvo “Deli Jovan“ organizovao je Mali pešački maraton Mokranje.

Krajinsko selo Mokranje bilo je u nedelju stecište zaljubljenika u prirodu, peša;enje i zdrav načina života. Na Mali pečaški maraton 125 učesnika povelo je Planinarsko društvo “Deli Jovan”. Sa kilometrima su se borili ali u druženju uživali učenici razredne nastave negotinskih osnovnih škola, njih 75 ali i prosvetni radnici, roditelji, planinari i domaćini iz Mokranja.

Akciju je otvorio predsednik Planinarskog društva “Deli Jovan” Nenad Cvetković sa kratkom informacijom o stazi i ponašanju učesnika tokom akcije.

Na Rušanskom brdo, kod zapisa,  učitelj Miodrag Ristić je upoznao šetače  o značaju i običajima vezanim za zapis. U povratku učesnici Malog pešačkog maratona obišli su kamenolom u kojem su meštani vadili kamen peščar i od koga je izrađen zapis kao i kuće u Mokranju.

U centru sela, kod spomen biste Stevanu Mokranjcu, nakon kratke pauze i fotografisanja, usledio je zajednički ručak u Turističkom parku. Odmor je bio prilika da, pre svega, deca uživaju u rekreativnim aktivnostima: nadvlačenju konopca, puštanju zmajeva i pikadu.

Učesnici ovog lepog oktobraskog događaja bili su pod budnim okom svojih vodiča na stazi: Slobodanke Đorđev, Miodraga Stankovića i Bobana Đorđevića.

Akciju Mali pešački maraton u organizaciji Planinarskog društva “Deli Jovan” pomogli su: “Eliksir”, “Eliksir Kraft”, Mesara “Laki”, “Matalj” i Sportski savez opštine Negotin.