Naslovna Društvo Negotinski planinari 15. oktobra organizuju Mali pešački maraton Mokranje

Negotinski planinari 15. oktobra organizuju Mali pešački maraton Mokranje

1340
0

Planinarsko društvo „Deli Jovan“ iz Negotina u okviru svojih redovnih aktivnosti i promocije planinarstva kao zdrav način života sa školskom omladinom iz opštine Negotin organizuje kružnu  planinarsku akciju u nedelju, 15. oktobra.

Foto: M.Drča

Mali pešački maraton Mokranje od Turističkog parka u ovom selu do zapisa uz obilazak bunara na Rušanskom brdu, kamenoloma, Spomen biste Stevanu Mokranjcu Planinarsko društvo “Deli Jovan” organizuje u nedelju, 15. oktobra.

Staza je laka , kružna, dužine od sedam i po kilometara sa ukupnim usponom od 100 metara, a podloga je poljski put. Na stazi nema uspona.

Polazak na stazu je od 9 do 10 časova sa parkinga kod Pedagoške akademije, a uz autobuski biće organizovan i prevoz automobilima u zavisnosti od broja učenika i ostalih učesnika akcije.

Na stazu se iz Turističkog parka Mokranje polazi u 11 časova i ide do zapisa na Rušanskom brdu, uz kraću pauzu, do kalenoloma i Spomen biste Stevanu Mokranjcu u centru sela. Akcija se nastavlja zajedničkim druženjem uz planinarski pasulj i rekreativne sadržaje kao što su pikado, nadvlačenje konopca, puštanje zmajeva…

Polazak za Negotin se očekuje oko 16 časova.