Naslovna Društvo Negotinski osnovci uskoro sa vršnjacima iz Evrope na Olimpijadi u mentalnoj aritmetici

Negotinski osnovci uskoro sa vršnjacima iz Evrope na Olimpijadi u mentalnoj aritmetici

500
0

Četvoro učenika Škole mentalne aritmetike iz Negotina, nakon kvalifikacione regionalne olimpijade, na evropskoj 10.juna.

Petar Begović, dobitnik zlatne medalje i Mila Frunzarelović, dobitnica srebrne medalje u B grupi, kao i Jovan Milošević, dobitnik zlatne medalje i Bojana Danković, dobitnica bronzane medalje u C kategoriji ostvarili su izuzetne rezultate i pokazali odlično znanje na Prvoj Olimpijadi škola mentalne aritmetike „Malac Genijalac“, koja je proteklog vikenda održana u Zaječaru.

Regionalna olimpijada, kvalifikacionog karaktera, okupila je 45 učenika iz Knjaževca, Bora, Zaječara, Negotina, Ćićevca i Kruševca.

Najbolje plasirani učenici iz pet uzrasnih grupa, njih desetak takmičiće se 10.juna u beogradskom Sava centru sa polaznicima škole mentalne aritmetike iz 70 gradova Srbije i učenicima škola iz regiona. Kao i prošle godine očekuje se gostovanje ekipe iz Rusije.

Dodatno obrazovanje u Školi mentalne aritmetike „Malac Genijalac“, po preporuci i odobrenju ministarstva prosvete,  već osam meseci realizuje se i u Negotinu.

„Malac Genijalac“ deci od 5 do12 godina pruža dodatno obrazovanje i kod učenika, kroz hikari program koji traje dve godine, razvija koncentraciju, pažnju i inteligenciju.