Naslovna Društvo Negotinski osnovci postigli odlične rezultate na okružnom takmičenju iz matematike

Negotinski osnovci postigli odlične rezultate na okružnom takmičenju iz matematike

854
0

Okružno takmičenje iz matematike, održano u nedelju 25. aprila u Osnovnoj školi „Dušan Radović“ bilo je uspešno za negotinske osnovce u četiri kategorije.

Mladi negotinski matematičari su ove godine bili najuspešniji u kategoriji četvrtog razreda gde su osvojili tri nagrade i dve pohvale.

Prvo mesto pripalo je Urošu Miloševiću iz škole domaćina, dok su drugo mesto podelile Dunja Jonić i Luna Đurđina Dobrić iz Osnovne škole „Vera Radosavljević“ iz Negotina. Trećeplasirana su tri učenika: Milan Aleksić  iz Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Bora, Andrej Stanković  iz škole „Vuk Karadžić“  Negotin i Uroš Simonovski iz škole „ Branko Radičević“ iz Bora. Ove godine su na okružnom takmičenju pohvaljena tri četvrtaka: Dušan Zdravković iz škole „Hajduk Veljko“ iz Štubika, Miroslav Adamović (OŠ „Vuk Karadžić“ Donji Milanovac)  i Marko Miković iz negotinske škole „Vuk Karadžić“.

U kategoriji petog razreda najviše poena osvojio je Viktor Anđelović iz škole „Dušan Radović“ iz Bora, dok drugo mesto dele Kosta Pajkić iz škole „Dušan Radović“ iz Bora i Marija Marinković iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Negotina.

Treće mesto na ovogodišnjem takmičenju najboljih matematičara borskog okruga podelili su Nikola Arsenijević iz škole „3.oktobar“ iz Bora i Nikola Aleksić iz škole „Sveti Sava“ u Boru. Pohvaljeno je dvoje učenika: Aleksa Tošić iz škole „Vuk Karadžić“ iz Kladova i Kristina Ivanov iz borske osnovne škole „ 3.oktobar“.

Najuspešniji ovogodišnji takmičar na okružnom takmičenju iz matematike koji je osvojio maksimalnih 100 poena je Jovan Milošević, učenik šestog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Negotina.

U kategoriji đaka šestog razreda drugo mesto dele  Luka Perović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Negotina i Petar Šeremetović iz škole „Vuk Karadžić“  iz Kladova. Treće mesto osvojio je Nikola Stamenković iz Osnovne škole „3. oktobar“ iz Bora. Za postignute rezulatte pohvaljeni su Andrej Mevželj iz škole „3.oktobar“ iz Bora i Amelia Nedeljković iz škole „Vuk Karadžić“ iz Negotina.

Negotinci su bili uspešni i u kategoriji osmog razreda. Prvo mesto osvojio je Marko Uruković iz Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Negotina.

Drugo mesto podelili su Ilija Karanović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić iz Negotina i Maša Virjanović iz škole „Vuk Karadžić“  iz Kladova. Treće mesto osvojila su dva učenika:  Nikola Šofranac iz škole „Vuk Karadžić“ iz Kladova i Nemanja Jovanović  iz Osnovne škole „ Miladin Bučanović“ iz Vlaola.

Čestitamo učenicima četvrtog razreda i  učiteljicama: Snežani Gašić, Gordani Marković, Ružici Stojimirović,  Neni Nikolić, Gorici Stančev, Bibi Jovanović i Tanji Grujić.

Čestitamo i nagrađenim učenicima starijih razreda i njihovim nastavnicima: Vladici Bulatović, Liljani Nenkov, Saši Stankoviću, Mileni Janić, Predragu Periciću, Tatjani Njamculović. Snežani Milosavljević, Aleksandru Boškoviću, Jasni Milićević, Vladi Liliću, Dejanu Raduloviću, Zoranu Kazakoviću i Danici Kiselici.