Naslovna Društvo Negotinski osnovci pokazali su odlično znanje na okružnoj smotri iz hemije i...

Negotinski osnovci pokazali su odlično znanje na okružnoj smotri iz hemije i biologije

731
0

Opštinu Negotin i Borski okrug na republičkom takmičenju iz hemije i biologije predstavljaće učenici iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Negotina.

Mia Stanković i Bogdan Brzulović idu na republičko takmičenje iz hemije

Mia Stanković, učenica sedmog razreda i Bogdan Brzulović, učenik osmog razreda, iz Osnovne škole “Vuk Karađžić“, pokazali su na okružnoj smotri iz hemije najbolje znanje i osvojenim rezultatima stekli pravo učešća na republičkoj smotri mladih hemičara.

Dvodnevni susret najboljih hemičara Srbije, od 18. do 20.maja biće održan na Hemijskom fakultetu u Beogradu. Učenike će voditi mentor, Olivera Negoicić Zlatković, nastavnica hemije.

Dušan Jonić i Mia Stanković plasirali su se za republičko takmičenje iz biologije

Na okružnoj smotri osnovaca iz biologije, održanoj proteklog vikenda u Kladovu, negotinski đaci pokazali su zavidan nivo znanja.

Mia Stanković i Dušan Jonić u kategoriji učenika sedmog razreda osvojili su drugo mesto i plasman za republičku smotru, koja će 27. maja biti održana na Biološkom fakultetu u Beogradu.

I u ostalim kategorijama učenici osnovnih škola naše opštine ostvarili su zapažene rezultate, pa je tako u kategoriji učenika petog razreda Mateja Vojvodanović, iz Osnovne škole “Stevan Mokranjac” iz Kobišnice osvojio drugo mesto, a Lana Mikić iz Osnovne škole “Pavle Ilić Veljko” iz Prahova treće.

U kategoriji učenika šestog razreda Milica Jevremović, učenica Osnovne škole “Branko Radičević” osvojila je drugo mesto, a Stefan Petrović i Mihajlo Matović iz OŠ “Vuk Karadžić” treće.

U kategoriji đaka sedmog razreda Mia Stanković i Dušan Jonić su osvojili drugo, a Jovana Dujkić i Milena Trailović iz Osnovne škole “Branko Radičević” treće mesto.

Za uspeh negotinskih osnovaca na okružnoj smotri iz biologije zaslužni su nastavnici: Ljubica Kojčinović, Draginja Trnkić, Ana Krstić-Strinulović i Ivan Todosijević.

Čestitamo učenicima i nastavnicima!

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.