Naslovna Društvo Negotinski osnovci odlični na opštinskom takmičenju iz biologije

Negotinski osnovci odlični na opštinskom takmičenju iz biologije

541
0

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ održano je opštinsko takmičenje iz biologije za učenike osnovnih škola. Njih 19 steklo je uslov da se nadmeće na okružnom nivou.

Opštinsko takmičneje iz biologije okupilo je ove godine učenike iz tri gradske škole i dve seoske, OŠ „Hajduk Veljko“ iz Štubika i „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Jabukovca.

Najbrojniji su bili učenici petog razreda, pa je u ovoj kategoriji pravo da se takmiči u višem rangu steklo, po broju osvojenih poena, 10 učenika. Prvo mesto podelili su: Mateja Marjanović iz škole „Vuk Karadžić“, Dušan Zdravković iz štubičke škole „Hajduk Veljko“ i Dunja Jonić iz Osnovne škole „Vera Radosavljević“.

Drugo mesto zauzeo je Mihajlo Jonović iz škole „Vuk Karadžić“, dok je treće mesto podelilo čak šest učenika: Dunja Ninić iz OŠ „Branko Radičević“, Mina Radivojević iz škole „Vera Radosavljević“, Anja Paunović iz škole „Branko Radičević“, Petar Prstić iz škole „Vuk Karadžić“, Irina Milosavljević iz škole „Branko Radičević“ i Adam Mihailović iz škole „Hajduk Veljko“ Štubik.

Dve učenice šestog razreda stekle su uslov za takmičenje na okružnom nivou. Najviše poena i prvo mesto ostvarila je Mila Frunzarelović, a treće Katarina Stojanović, obe iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

U kategoriji sedmog razreda prvo mesto pripalo je Vanji Đorđević iz OŠ „Vera Radosavljević”, dok je treće po broju osvojenih poena, zauzela Lenka Banković iz škole „Branko Radičević“.

I osmaci su ove godine postigli odlične rezultate na opštinskom takmičenju iz ove prirodne nauke.  Najviše poena osvojila je Ksenija Filčić iz jabukovačke škole “Jovan Jovanović Zmaj”, a prvo mesto je podelila sa Ružicom Kerkez iz škole “Branko Radičević”.  Drugo mesto pripalo je Tamari Pajić iz Osnovne škole “Vuk Karadžić”. Treće mesto u ovoj kategoriji podelili su Sara Lekić iz štubičke škole “Hajduk Veljko” i Andrijana Marić iz škole “Vera Radosavljević”.

Čestitamo učenicima na nastavnicima: Ljubici Kojčinović, Radici Stanković, Biljani Stojanović, Draginji Trnkić i Jeleni Jovanović.