Naslovna Društvo Negotinski osnovci danas na opštinskoj smotri iz informatike ostvarili dobre rezultate

Negotinski osnovci danas na opštinskoj smotri iz informatike ostvarili dobre rezultate

566
0

Učenici negotinskih osnovnih škola na današnjem opštinskom takmičenju iz informatike pokazali su odlično znanje u poznavanju računarstva u svim razredima.

Foto: Ivan Mitrović

Iako je uobičajeno da opštinsku smotru osnovaca iz informatike prati manji odziv đaka, današnje takmičenje je pokazalo da se sa decom u školama dobro radi jer je, ističu u nastavnici, uspeh na takmičenju rezultat pre svega redovnog rada i vežbanja, ali i velikog truda i afiniteta učenika.

U kategoriji petog razreda prvo mesto osvojila su trojica đaka sa maksimalnih 100 poena. To su: Veljko Berdić iz OŠ “Vuk Karadžić” i Jovan Milošević i Bogdan Jovanović iz Osnovne škole “Branko Radičević”.

U kategoriji đaka šestog razreda maksimalnih 100 poena i prvo mesto osvojili su Stefan i Luka Bogosavljević, učenici OŠ “Vuk Karadžić”.

Kod sedmaka, prvo mesto osvojili su Bojana Danković i Marko Uruković iz OŠ “Branko Radičević” i Milan Gicić iz OŠ “Vera Radosavljević”.

Aleksa Paunović, učenik osmog razreda Osnovne škole “Branko Radičević” osvojio je u svojoj kategoriji maksimalnih 100 poena i prvo mesto, dok je drugoplasirani Stefan Tomić iz iste škole.

Organizator ovog takmičenja u opštini Negotin bila je Osnovna škola „Momčilo Ranković“ u Rajcu, a domaćin OŠ „Branko Radičević“.

Čestitke učenicima i njihovim mentorima Žiki Savuljeskoviću, Milošu Jotiću, Ivanu Milovanoviću i Dejanu Dobriću.