Naslovna Društvo Negotinski osmaci uspešni na opštinskom takmičenju iz stranih jezika

Negotinski osmaci uspešni na opštinskom takmičenju iz stranih jezika

665
0

Tokom vikenda učenici osmog razreda takmičili su se u poznavanju nemačkog i engleskog jezika. Najuspešnije očekuje okružno takmičenje.

Takmičenje stranih jezika svake godine okuplja male maturante koji svoje znanje pokazuju najpre na opštinskom nivou. U subotu je održano nadmetanje u rešavanju testa iz nemačkog jezika, a domaćin je bila Osnovna škola „Branislav Nušić“ iz Urovice.

Sedam učenika osmog razreda iz Jabukovca, Prahova  i dve gradske škole, „Vuk Karadžić“ i „Vera Radosavljević“ nadmetalo se za plasman na okružno takmičenje.

Najuspešnije su bile Danijela Nikolić i Anđelina Kazimirović iz Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Jabukovca koje su po broju osvojenih poena zauzele drugo mesto. Treće mesto pripalo je Milanu Balčanoviću, učeniku Osnovne škole „Vuk Karadžić“ koji je, takođe, stekao pravo da predstavlja svoju školu i opštinu na okružnom takmičenju koje će biti održano u martu u Boru.

Čestitamo učenicima i nastavnicama Lalici Kostandinović i Lidiji Ljubić.

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ u Jabukovcu bila je domaćin opštinskog takmičenja iz engleskog jezika, na kome se nadmetalo deset učenika iz tri gradske, škole domaćina i Prahova.

Najbolji razultat ostvario je Marko Ivanović iz škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Jabukovca, osvojivši drugo mesto po broju osvojenih poena. Treće mesto podelile su tri učenice: Milica Jevremović iz škole „Branko Radičević“ i Jana Simonović i Nina Ergarac iz škole „Vuk Karadžić“.

Čestitamo učenicima i mentorima Jovani Kopunović i Vesni Prvulović.