Naslovna Sport Negotinski OFK „Boban“ pobednik turnira „Zaječar 2020“  u kategoriji igrača 2008. ...

Negotinski OFK „Boban“ pobednik turnira „Zaječar 2020“  u kategoriji igrača 2008.  

1395
0

Međunarodni fudbalski turnir „Zaječar 2020“ u organizaciji Fudbalskog kluba „Timok 1919“ okupio je ovog vikenda igrače rođene od 2008. do 2013. U najstarijoj selekciji, 2008. godište, slavio negotinski OFK “Boban”.

OFK „Boban“, selekcija 2008. godište sa trenerima Markom Živkovićem i Bobanom Mankovjanovićem;  Foto: Nenad Opricić

Selekcija 2008. OFK “Bobana” do titule prvaka došla je nakon što je u svojoj grupi savladala vršnjake iz Škole fudbala “Fri Kik” iz Niša, “28. jun” iz Gračanice i “Crvenu zvezdu” iz Golupca.

U četvrtfinalu i polufinalu “pale” su i selekcije iz Velikog Gradišta i TSC iz Prokuplja, pa su mladi fudbaleri predvođeni trenerom Markom Živkovićem u finalu zaigrali protiv novobeogradskog Dušanovca. Susret je, međutim, završen bez golova, pa su pobednika odlučili – penali.

Uspešni su bili Lazar Kojić, Vukašin Milovanović, Miloš Opricić i Miloš Balačikić, a zatim i golman negotinskog tima, Aleksa Grozdanović, koji j odbranio penal protivničkom igraču što je sa 4:3 omogućilo pobedu negotinskoj ekipi.

“Zadovoljni smo postignutim. Ne možemo baš svaki dan da igramo sa ovako talentovanom decom i da pritom naša deca i uživaju u igri i da prikažu i sve ono što znaju, a videlo se da znaju dosta. Pritom je naš Lazar Kojić poneo titulu najboljeg igrača turnira što je,takođe, uspeh sam po sebi”, kaže Marko Živković, trener selekcije 2008. OFK “Boban”.

U OFK “Bobanu” zadovoljni su i učešćem svojih ostalih selekcija, koje vodi trener Boban Mankovjanović, i to selekcijom 2012. koja je osvojila drugo mesto izgubivši od vršnjaka iz negotinskog “Hajduk Veljka”, kao i igračima rođenim 2011. koji su u jakoj konkurenciji iza “Crvene zvezde”, “Partizana” i niške ekipe “Filip Filipović” osvojili četvrto mesto.

Inače, Međunarodni turnir u Zaječaru okupio je 82 ekipe iz Beograda, Knjaževca, Negotina, Bora, Niša, Majdanpeka, Golupca, Prokuplja, Velikog Gradišta, Gračanice, Popovca i Zaječara.