Naslovna Društvo Negotinski nastavnici putuju u Milano

Negotinski nastavnici putuju u Milano

965
0

Sedmoro nastavnika entuzijasta iz osnovne škole ,,Vuk Karadžić“ u Negotinu, nakon godinu dana priprema, početkom marta putuje u Milano, gde će upoznati rad nastavnika ondašnje škole IC Coprnico.

Saradnja je plod projekta mobilnosti za osnovne škole i predškolske ustanove pod nazivom „Nastavnici bez granica“ , koji je raspisala fondacija Erasmus Tempus i već je realizovana u više od 60 škola u Srbiji.

Cilj projekta mobilnosti je upoznavanje sa organizacijom nastave i metodama rada u evropskim školama kao i primena stečenog znanja i iskustava u svakodnevnom školskom životu u srpskim školama.

Negotinski tim, koga će činiti: profesori engleskog jezika Radmila Mardaljević, Nenad Mardaljević, Bojan Marinović, profesor književnosti i srpskog jezika Marko Kostić i profesor informatike i računarstva Dejan Dobrić, biće u prilici da se, zahvaljujući dr Angeli Panzarella, upoznaju sa radom italijanskih kolega kada je razvoj preduzetničkih kompetencija kod učenika u pitanju.

Cilj negotinskog projekta je ohrabrivanje učenika u vođenju inovativnog portfolija u svim fazama obrazovnog procesa kako bi profesionalna orijentacija i izbor budućeg zanimanja bila dobro doneta odluka, kao i rad sa talentovanim učenicima.

Petočlana ekipa boraviće u Milanu od 3. do 17. marta i pored svakodnevnog praćenja nastave, biće u prilici da prisustvuje seminarima i tribinama.

Nakon ovako bogatog iskustva, projekat mobilnosti „Nastavnici bez granica” predviđa fazu desiminacije, to jest primenu naučenog, kao i upoznavanje svih učesnika u obrazovnom sistemu sa stečenim znanjem.

Vrednost projekta je 12.925 evra, a sredstva su namenjena boravku i edukaciji prosvetnih radnika.