Naslovna Sport Negotinski mladi stonoteniseri uspešni u Čoki: Luni Jovanović bronza

Negotinski mladi stonoteniseri uspešni u Čoki: Luni Jovanović bronza

396
0

Na prvom Kvalifikacionom turniru za rang listu Srbije, održanom u nedelju u Čoki, članovi negotinskog STK “Hajduk Veljko” zabeležili su dobre rezultate.

Luna Jovanović na jednom od ranijih takmičenja

Luna Jovanović, jedna od najperspektivnijih mladih negotinskih stonoteniserki, zauzela je u kategoriji juniorki na prvom Državnom bodovnom turniru u Čoki treće mesto, potvrdivši još jednom da njeno vreme tek dolazi.

“Nakon grupe sam igrala sa Teodorom Golić iz Čoke koju sam pobedila 3:1. U šesnaestini finala sam pobedila Saru Radak, kadetsku reprezentativku iz Novog Sada sa 3:2, a u osmini finala sa 3:1 dobila  Marinu Pinku iz Vršca i u polufinalu izgubila u tesnom meču 3:2 od Katarine Gvozdenović iz Domboša”, kaže Luna.

U kategoriji  mlađih kadetkinja, Neda Gerginović stigla je na prvom Kvalifikacionom turniru za rang listu Srbije do osmine finala, a Lana Jovanović i korak dalje, plasmanom među osam najboljih i prilikom da se bori za medalju. Obe su poražene od finalistkinja, Neda od Maje Vanjo iz “Slavije 96”, a Lana od Teodore Muil iz “Rapida”, koja je ponela srebrnu medalju.

Nikola Mihajlović prošao je kvalifikacionu grupu i zabeležio još jednu pobedu u glavnom žrebu za ulazak u šesnaestinu finala, ali mu se tu isprečio mladi Vrščanin, koji je na kraju i zauzeo prvo mesto.

“Apsolutno sam zadovoljan jer su se svi učesnici plasirali  u prvih 16. Luna se okitila medaljom, a Lana pokazala da spada u red boljih u svojoj kategoriji. Nedi ostaje prilika da na drugim turnirima čeka bolji žreb i više bodova za plasman na TOP 12, što je i cilj ove sezone. Naredni turnir je za kadete i kadetkinje, a domaćin će biti objavljen naknadno”, kaže Slobodan Miljković, trener negotinskog STK “Hajduk Veljko”.