Naslovna Društvo Negotinski mladi matematičari odlični na opštinskom takmičenju

Negotinski mladi matematičari odlični na opštinskom takmičenju

1328
0

Više od 80 učenika  od trećeg do osmog razreda nadmetalo se danas na opštinskom takmičenju iz matematike. Najbrojniji su i ove godine bili učenici trećeg razreda.

Osnovna škola „Vera Radosavljević“ ugostila je ove godine najmlađe matematičare naše opštine koji su se dva sata nadmetali u rešavanju zadataka i matematičkih problema. Najviše je i ove godine bilo takmičara u katagoriji trećeg razreda, pa je znanje učenika krunisano sa 17 nagrada i pet pohvala.

Prvo mesto podelilo je četiri učenika: Božidar Đaković iz Osnovne škole „Vera Radosavljević“ i  Vuk Perović iz škole “Vuk Karadžić“ su jedini ove godine osvojili maksimalnih 100 poena.

Prvo mesto zauzeli su i Danica Filidžanović iz škole „Vera Radosavljević“ i Nikola Milošević iz škole „Branko Radičević“.  Drugo mesto u ovoj kategoriji podelili su: Stefan Ilić iz OŠ „Branko Radičević“, Nađa Vučinić iz OŠ „Vera Radosavljević“, Anastasija Veličković iz OŠ„Vuk Karadžić“,  Tadija Jovanović i Maja Dimitrijević iz  škole „Branko Radičević“.

Čak osam đaka trećeg razreda naše opštine podelilo je treće mesto na ovogodišnjem opštinskom takmičenju: Veljko Tričković iz OŠ „Branko Radičević“, Kristina Blagojević iz OŠ „Vuk Karadžić“, Mara Lučić, Maša Miletić i Lena Stojanović iz škole „Vera Radosavljević“, Sava Karalić iz OŠ „Vuk Karadžić“ i Teodora Jovanović i Milica Cvetković iz škole „Branko Radičević“.

Pohvale su dobili Ilija Kiricojević iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Nemanja Nikolić, Trifun Đorđević i Mihajlo Milosavljević iz škole „Branko Radičević“ i Dušan Mitrović iz škole „Vera Radosavljević“.

U kategoriji četvrtog razreda prvo mesta su podelili Katarina Popović i Jovan Zdravković iz OŠ “Branko Radičević”. Drugo mesto u ovoj kategoriji dele učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“: Milica Jelenković i Marko Strainović. Iz ove škole dolaze i tri trećeplasirana učenika: Dušan Trailović, Sara Dobrosavljević i Lazar Timotijević. Pohvale su dobili: Vasilija Mladenović i Milan Stojković iz škole „ Branko Radičević“.

I petaci su danas bili uspešni na opštinskom takmičenju i stekli pravo da se takmiče i na narednom nivou. Prvo mesto osvojila je Dunja Jonić iz Osnovne škole „Vera Radosavljević”, drugo mesto zauzeo je Adam Mihailović iz škole „ Hajduk Veljko“ u Štubiku, a treće mesto Luna Đurđina Dobrić iz škole „Vera Radosavljević”.

U kategoriji šestog razreda podeljene su dve nagrade. Prvu je osvojila Marija Marinković iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“, a drugu Nađa Milivojević iz škole „Branko Radičević.

Tri učenika sedmog razreda su na ovogodišnjem opštinskom takmičenju stekla pravo da se nadmeću na okružnom nivou: Ljubica Lazić iz Osnovne škole “Vera Radosavljević“ koja je osvojila prvo mesto, Luka Perović iz škole „Vuk Karadžić“ osvojio je drugo mesto, a treće Milica Rajić, iz iste škole.

Opštinu Negotin na okružnom takmičenju ove godine u kategoriji osmog razreda predstavljaće Novak Mirković iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Čestitamo svim učenicima i njihovim učiteljima: Miroslavi Radić, Slađani Paunović, Suzani Kostić, Snežani Trampa, Oliveri Stamenković, Dragani Đurković, Branislavi Bogdanović, Dragani Aleksić, Dragani Nemcanović, Tatijani Trailović, Jovanki Đurđević, kao i nastavnicima: Slavici Jovanović, Danijeli Adamov, Liljani Nenkov, Predragu Periciću, Ilijani Lazić, Saši Stankoviću i Mileni Janjić.

Okružno takmičenje za učenike od četvrtog do osmog razreda biće održano 12. marta u Osnovnoj školi „Mihajlo Sporić“ u Majdanpeku.