Naslovna Kultura Negotinski mališani plesali uz “Muzičku geografiju” aleksinačkog pozorišta

Negotinski mališani plesali uz “Muzičku geografiju” aleksinačkog pozorišta

307
0

Kabare “Muzička geografija” Pozorišta “Duka Jovanović” iz Aleksinca okupio je ispred muzičkog paviljona u gradskom parku mnoge naše najmlađe sugrađane.

Uz stihove prof. dr Milutina Đuričkovića, dobitnika Zmajeve nagrade, kao i muziku Zorana Živadinovića negotinski mališani bili su u prilici da u gradskom parku i zaigraju zajedno sa glumcem Milošem Paovićem i da se dobro provesele putujući svetom

Ovaj dečiji muzičko poetski kabare aleksinačkog pozorišta „Duka Jovanović“ igra se poslednjih pet godina i gde god da gostuje publika ovu predstavu jednako dobro prima i učestvuje u njoj aktivno.

Miloš Paović

„Deca su uvek spremna, ako ste napravili  dobre pesme na dobre stihove uz, naravno, lepe aranžmane i lepo komponovane i lepo urađene kasnije vi ćete uvek imati dobar prijem i kod dece i kod odraslih. Napravili smo jedan univerzalni program i ja se nadam da smo pomerili granice onog što se obično izvodi po tim, nekim letnjim scenama, u vrtićima, u školama, koje, možda i nisu nekog kvalitetnog nivoa kakvog deca zaslužuju“, kaže Miloš Paović.

Pred najmlađom publikom našli su se i profesor Zoran Živadinović na klavijaturama, inače kompozitor svih pesama u ovom kabareu, kao i Miloš Ranđelović koji je svojim glasom obojio svaku od kompozicija ovog muzičkog putovanja oko sveta.

Glumac Miloš Paović poveo ih je kroz igru, ples i na put oko paviljona i kroz park kroz koji se sat vremena orila dečja graja.

“Divan vam je ovaj prostor. Ja sam nekoliko puta bio u Negotinu i uvek sam dolazio sa predstavama kad je već pao mrak, pa nisam imao prilike da vidim Negotin danju. Sad sam se baš prijatno iznenadio i prijatno me zatekla situacija da ovde na vrlom malom prostoru imate i ovaj paviljon koji je sjajna letnja scena, dom kulture je blizu i ovaj trg vam daje neki šarm, i crkva prekoputa, spomenik Mokranjcu, spomenik ratnicima, zaista sjajan ambijent”, dodaje Paović.

„Muzička geografija“ Pozorišta „Duka Jovanović“ iz Aleksinca, u organizaciji Doma kulture „Stevan Mokranjac“ deo je manifestacije „Negotinsko leto 2021“ i pored regionalne planinarske akcije, koja je nedavno održana na Deli Jovanu, kao i pojedinih sadržaja u okviru manifestacije “Dunav je moje more” danas na Kusjaku, jedini je program za decu.