Naslovna Društvo Negotinski Malci Genijalci osvojili devet medalja na Regionalnoj olimpijadi u Zaječaru

Negotinski Malci Genijalci osvojili devet medalja na Regionalnoj olimpijadi u Zaječaru

458
0

Treća Regionalna olimpijada u mentalnoj aritmetici okupila je najbrže Malce Genijalce iz Istočne Srbije, Kruševca i Ćićevca.

Na trećoj Regionalnoj olimpijadi mentalne aritmetike, u brzom računanju, nadmetalo se više od 40 takmičara četiri uzrasne grupe u dve takmičarske discipline.

Malci Genijalci su, nakon rešavanja testa stotinu zadataka za 15 minuta, pokazali svoje veštine u brzom izračunavanju niza brojeva na velikim brzinama.

U B kategoriji osnovnog nivoa, zlatnu medalju na testu poneo je šestogodišnji Nikola Milošević, dok je u brzom računanju osvojio srebrnu medalju.

U istoj kategoriji bronzanu medalju, za veliki broj tačno urađenih zadataka na testu, osvojio je Ilija Jovanović, kome je ovo prvo olimpijsko nadmetanje.

Zahvalnicu za osvojeno četvrto mesto dobila je Helena Stevanović.

Najveći broj medalja osvojili su takmičari u B kategoriji naprednog nivoa, koji školu pohađaju već dve godine, i pored sabiranja i oduzimanja velikog niza brojeva odlično rešavaju i zadatke množenja i deljenja višecifrenih brojeva.

Andrej Stanković, koji se po prvi put nadmetao na Olimpijadi, na pismenom delu takmičenja osvojio je  zlatnu  medalju, dok se u mentalnom računanju okitio srebrom.

Anđelina Njegušić je ponovila svoj uspeh sa druge Regionalne olimpijade, pa je osvajanjem zlatne medalje u mentalnom računanju potvrdila svoj talenat, ali i veliki rad i trud. Ove godine osvojila je i srebro za dobro urađen pismeni deo takmičenja.

Najteži takmičarski deo pripada i najstarijima, C grupi na naprednom nivou. Petar Begović, koji iza sebe ima iskustva sa dve regionalne i jedne međunarodne olimpijade imao je zahtevne zadatke.

Sa ovog takmičenja poneo je srebrnu medalju u rešavanju testa i bronzanu u brzom sabiranju i oduzimanju dvocifrenih brojeva.

Najuspešniji takmičari sa Regionalne olimpijade nadmetaće se 16. juna u Beogradu na Međunarodnoj olimpijadi koja će okupiti učesnike iz desetak evropskih zemalja.

Negotin će po drugi put imati svoje predstavnike na ovom velikom takmičenju koji je prošle godine okupio više od 1.500 učesnika.