Naslovna Društvo Negotinski lekari proslavili Svete Vrače

Negotinski lekari proslavili Svete Vrače

2373
0

Lekari, medicinsko i nemedicinsko osoblje Zdravstvenog centra u Negotinu obeležili su Svete Vrače, Kozmu i Damjana, zaštitnike svoje profesije.

Rezanjem slavskog kolača, u prisustvu sveštenika negotinske Crkvene opštine, protonamesnika Marjana Kerčulja, jereja Marka Jokanovića i jereja Saše Sredojevića, Sveti Vrači, Kozma i Damjan obeleženi su i u negotinskom Zdravstvenom centru.

„Mi se svakako držimo tradicije i poštujući epidemijske mere ipak smo rešili da obeležimo ovaj dan, Svete Vrače, Kozmu i Damjana i to ćemo nastaviti i svake naredne godine. Ovaj period, između dve slave, obeležila je pandemija virusa korona koja je i dalje aktuelna, ali je obeležilo i poboljšanje uslova rada zaposlenih u zdravstvu. Dobili smo mnoge aparate, to je pre svega, skener u Službi radiologije, a u planu je i adaptacija prostorija radiologije gde će se postaviti novi rentgen aparat, kao i u Službi pneumoftiologije, Grudnom dispanzeru“, kaže dr Jasmina Jelenković, vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra u Negotinu.

Domaćin slave načelnik Odeljenja hirurgije dr Dragiša Baraganović, a kolačar će naredne godine biti dr Minela Ilić, internista-pneumoftiziolog, načelnica Službe pneumoftiziologije.

Ovogodišnja slava, u skladu sa aktuelnom epidemijskom situacijom, obeležena je u prostorijama uprave Zdravstvenog centra uz manji broj zvanica, a prisustvovali su joj i predstavnici lokalne samouprave, Vladimir Veličković i Bogdan Gugić.