Naslovna Društvo Negotinski lekari dežurni i tokom praznika

Negotinski lekari dežurni i tokom praznika

580
0

Tokom uskršnjih praznika u negotinskom Zdravstvenom centru organizovana su dežurstva brojnih službi, a Hitna radi non-stop.

Injekciono odeljenje i tokom vaskršnjih praznika, svakodnevno, radi od 7 do 11 časova i dostupno je svim pacijentima koji primaju terapiju.

U Službi opšte medicine Doma zdravlja u Negotinu od 7 do 11 sati radi lekar, dok su, po rasporedu Zdravstvenog centra, dežurni tokom 24 sata pojedini specijalisti hirurgije, interne medicine, pedijatrije, ortopedije i ginekologije, kao i anesteziologije.

Kako saznajemo od dr Vidosave Paunović-Barbulović, vršioca dužnosti direktora Zdravstvenog centra Negotin, pored lekara koji dežuraju 24 sata, u nedelju, 8.aprila od 8 do 20 časova radiće neurolog, radiolog, pneumoftiziolog i urolog, dok ostali specijalisti u vreme kada ne rade imaju utvrđen raspored pripravnosti.

„Hitna služba radi neprekidno 24 sata u punom sastavu sa optimalnim brojem lekara. Pred praznike je stigla  veća količina neophodnih lekova kako za Hitnu službu, tako i za sva odeljenja u bolnici“, ističe dr Vidosava Paunović-Barbulović.