Naslovna Društvo Negotinski „KontrAkord“ na „Alaskim večerima“ u Donjem Milanovcu

Negotinski „KontrAkord“ na „Alaskim večerima“ u Donjem Milanovcu

442
0

U Donjem Milanovcu se ovog vikenda održava manifestacija „Alaske večeri“ na kojoj se u lovu soma na buću takmiče mnogi iskusni alasi, ali i deca u pecanju ribe na plovak.

KontrAkord na „Alaskim večerima“

Poslednji junski vikend u Donjem Milanovcu rezervisan je za „Alaske večeri“, program u organizaciji Udruženja privrednih ribara Donje Podunavlje kojim već drugu godinu zaredom nastoje da očuvaju tradiciju rečnih alasa i ukažu na značaj ribarstva kao privredne grane, ali u funkciji razvoja ribolovnog turizma.

Manifestacija je počela u petak, kulturno-umetničkim programom koji je uveličao i negotinski „KontrAkord“, a nastavila se takmičenjem iskusnih alasa u pecanju soma na bućku, kao i subotnjim takmičenjima dece od 7 do 12 godina u pecanju ribe na plovak i takmičenjem u pripremi ribe u tanjirači.

„Takmičenje u lovu soma bućkom nastavljeno je i danas, a merenje ulova u podne pokazaće ko je bio najbolji. Nedeljno veče je rezervisano za prezentaciju načina izrade ribarskih alata, pripremu i degustaciju alaske čorbe i školu bućke, a manifestacija se završava kulturno-umetničkim programom na kojoj će biti proglašeni pobednici u lovu soma bućkom – kaže Dejan Rančić, predsednik Udruženja privrednih ribara Donje Podunavlje.

Generalni sponzor „Alaskih večeri 2019“ je Opština Majdanpek, a organizatori Udruženje privednih ribara Donje Podunavlje i Turistička organizacija opštine Majdanpek.