Naslovna Kultura Negotinski Istorijski arhiv dobio nove police za smeštaj arhivske građe

Negotinski Istorijski arhiv dobio nove police za smeštaj arhivske građe

363
0

Zahvaljujući Ministarstvu kulture i informisanja Istorijski arhiv Negotin nabavio je 47 novih polica za smeštaj 282 metra arhivske građe.

Foto: Istorijski arhiv Negotin

Istorijski arhiv u Negotinu poslednje dve godine posvetio se intenzivnoj adaptaciji arhivskog prostora podrumskim prostorijama upravne zgrade. Ustanova koja je i osnovana sa ciljem da se bavi zaštitom arhivske građe i registraturskog materijala kako na terenu, tako i dokumetacije koja je pohranjena u arhivskim depoima, tada je nabavila 49 arhivskih polica za smeštaj dosijea radnika nekadašnje Industrije hemijskih proizvoda Prahovo i arhive negotinskih tužilaštava.

Sada su, zahvaljujući Ministarstvu kulture i informisanja nabavili još 47 metalnih arhivskih polica koje su im omogućile da arhiviraju čak 282 metra arhivske građe.

Foto: Istorijski arhiv Negotin

Projekat nabavke arhivskih regala za Istorijski arhiv u Negotinu i odeljenje u Boru sa 300.000 dinara finansiralo je resorno ministarstvo.

“Od tri ponude, Najpovoljnija je bila ona koju je dostavila Zanatska radnja „Metalac Stanković Svrljig“ iz Svrljiga. Dobavljač je u određenom roku isporučio 47 komada polica. Svaka polica može da primi šest metara arhivske građe, a mi smo ovim obezbedili arhivske police za smeštaj 282 metra. Zahvaljujemo se Ministarstvu kulture i informisanja što je podržalo naš projekat i obezbedilo nam sredstva da rešimo smeštaj u prvom redu one arhivske građe koja bude preuzeta od ugašenih registratura, tako i one arhivske građe tako i one arhivske građe koje posedujemo”, kaže arhivski savetnik ma Nenad Vojinović, direktor Istorijskog arhiva Negotin.