Naslovna Društvo COVID-19 Negotinski i kladovski pčelari donirali med za ugrožene

Negotinski i kladovski pčelari donirali med za ugrožene

465
0

Negotinski i kladovski pčelari odazvali su se akciji „Naše malo za nekoga je veliko“ Saveza pčelarskih organizacija Srbije i donirali med za socijalno ugrožene u ovim opštinama.

pixabay.com

Pčelari iz Negotina, njih 39 članova Pčelarskog društva “Hajduk Veljko” donirali su 60 kilograma meda koji će biti distribuirani socijalno ugroženom stanovništvu i biti deo paketa koji lokalna samouprava priprema.

“Kada smo počeli akciju pao je i sneg, a veliki broj naših članova spada u kategoriju starijih, tako da smo prikupili 60 kilograma meda, ali smo akciju nastavili i ona će trajati do 26. aprila”, kaže Slavko Luković, predsednik Pčelarskog društva “Hajduk Veljko”.

Pčelari iz opštine Кladovo sakupili su i uručili lokalnoj samoupravi ukupno 96 kilograma meda i 35 bočica propolisa. Članovi Društva pčelara Кladovo donirali su za najugroženije stanovnike 68 kilograma meda i 28 bočica propolisa, a njihove kolege iz Društva pčelara „Đerdap“ 28 kilograma meda i sedam bočica propolisa.

“Ova donacija nastavak je dugogodišnje uspešne saradnje naših udruženja i lokalne samouprave”, istakli su predsednici pčelarskih društava Ljubomir Čolević i Slađan Bobić.

Prikupljeni med će biti deo paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu koji će biti dostavljeni socijalno ugroženim stanovnicima obe opštine, na osnovu spiskova Centara za socijalni rad u Kladovu i Negotinu.