Naslovna Kultura Događaji Negotinski Gradski hor “Mokranjac” na Svetskom danu horskog pevanja u Zaječaru

Negotinski Gradski hor “Mokranjac” na Svetskom danu horskog pevanja u Zaječaru

505
0

U zaječarskom pozorištu obeležen je u petak, 6. decembra Svetski dan horskog pevanja koncertom horova iz Zaječara, Bora, Negotina i Sokobanje.

Gradski hor „Mokranjac“, Negotin; Foto; Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”

Gradski hor „Mokranjac“ iz Negotina sa umetničkim rukovodiocem Ružicom Rajković, Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara, kojim rukovodi Maja Milenković,  Kamerni hor „Lavirint“ iz Zaječara, pod rukovodstvom Željke Aleksić,  „Đurđevak“, grupa Etno radionice Centra za kulturu iz Bora, čiji je vođa Tamara Glišić  i dečji hor „Sokolići“ iz Sokobanje, kojim rukovodi Milica Božić Antić oduševili  su zaječarsku publiku.

Horiste, njih preko stotinu, pozdravio je Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centra za kulturu “Zoran Radmilović”, ustanove  koja već drugu godinu zaredom uspešno organizuje obeležavanje svetskog dana horskog pevanja

Svetski dan horskog pevanja proslavlja se od 1990. godine, svake druge nedelje u decembru ili u nekom od termina oko tog datuma, veličajući  vrednosti  kao što su solidarnost, mir i razumevanje.

Zaječarski koncert povodom Svetskog dana horskog pevanja, navode organizatori, prijavljen je Međunarodnoj federaciji  horske muzike  i može se videti na sajtu  federacije.