Naslovna Društvo Negotinski gitaristi veoma uspešni na 14. Međunarodnom festivalu gitare u Nišu

Negotinski gitaristi veoma uspešni na 14. Međunarodnom festivalu gitare u Nišu

895
0

Na 14. Međunarodnom festivalu gitare „Naissus“ u Nišu svih sedmoro predstavnika negotinske Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ pokazali su zavidnu veštinu u izvođenju programa takmičenja.

Ekipa negotinskih gitarista sa nastavnikom Draganom Daneskovićem

Mateja Vojvodanović, učenik trećeg razreda odseka gitare u klasi Ane Danesković osvojio je na međunarodnom Naissus Guitar Festivalu prvu nagradu. Matejin program, stručni žiri u sastavu: Vasko Piličev, Bratislav Zlatković i Vesna Petković, ocenio je sa 91 poenom. Vojvodanović se, inače, takmičio u drugoj kategoriji takmičara, u kojoj je bio i jedan od najmlađih.

Mateja Vojvodanović

Leonida Mitrović, učenica drugog razreda u klasi Ane Danesković osvojila je na ovom prestižnom muzičkom takmičenju drugu nagradu sa 89 poena.

Druga nagrada pripala je i Jani Stošić, učenici prvog razreda osnovne muzičke škole u klasi Dragana Daneskovića sa 85 poena. Obe učenice su se takmičile u okviru prve kategorije takmičara, rođenih 2007. i mlađih.

Leonida Mitrović, Jana Stošić, Bogdan Jovanović

U istoj kategoriji, u kojoj je bilo i najviše takmičara, čak 29, Bogdan Jovanović, učenik prvog, Luka Vujić, učenik trećeg razreda i Anastasija Adamović, učenica prvog razreda, svi u klasi Ane Danesković, osvojili su treću nagradu. Bogdan i Luka imali su po 78 poena, a Anastasija 77.

Mihajlo Davidović, učenik prvog razreda srednje muzičke škole u klasi Dragana Daneskovića osvojio je na Naissus Giutar Festivalu treću nagradu sa 71 poenom, kao jedan od najmlađih u svojoj kategoriji.

Luka Vujić, Anastasija Adamović, Mihajlo Davidović

Inače, ovogodišnje takmičenje se odvijalo u salama Fakulteta umetnosti i Simfonijskog orkestra i okupilo je gitariste iz Srbije, Italije, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Makedonije, u kategorijama gitara solo i kamerni sastavi sa gitarom, od početnika do studenata gitare.

Odlazak četvoro negotinskih gitarista na ovo takmičenje pomogli su: Auto elektro servis „Buki“, Panta elektro DOO, Korzo, Monidan komerc i Gril park.