Naslovna Društvo Negotinski gitaristi uspešni na “Zlatnoj noti“

Negotinski gitaristi uspešni na “Zlatnoj noti“

504
0

U kongresnoj sali Nacionalnog parka Đerdap u Donjem Milanovcu ovogodišnji 16. Festival gitare ,,Zlatna nota“ okupio je preko 60 učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola iz Aleksinca, Niša, Zaječara, Negotina, Požarevca, Majdanpeka, Donjeg Milanovca i Bora.

Foto: Ivan Karalić

Učenici negotinske Umetničke škole “Stevan Mokranjac” na 16. Festivalu gitare “Zlatna nota” u Donjem Milanovcu ostvarili su sjajne rezultate osvojivši devet prvih i jednu treću nagradu.

Leonida Mitrović iz klase Ane Danesković osvojila je u četvrtoj kategoriji titulu laureata.

Prvu nagradu, odlukom žirija kojim je predsedavao Boško Radojković, direktor Guitar Art Festivala, u prvoj kategoriji osvojili su: Petra Vučinić iz klase Konstantina Val-Terlikera i Vuk Perović iz klase Dragana Daneskovića, dok je  Dunja Paunović iz klase Ane Danesković osvojila treću nagradu.

U drugoj kategoriji prvu nagradu je osvojio Dušan Mitrović iz klase Ane Danesković, a u trećoj kategoriji Aleksa Radulović iz klase Dragana Daneskovića.

U četvrtoj kategoriji prvu nagradu su osvojili Uroš Ninić i Anja Karalić iz klase Dragana Daneskovića. Prvu nagradu su osvojili su i Bogdan Jovanović  u petoj kategoriji i Mateja Vojvodanović u šestoj, obojica iz klase Ane Danesković.

Ovogodišnje takmičenje okupilo je više od 60 takmičara, učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola iz Aleksinca, Niša, Zaječara, Negotina, Požarevca, Majdanpeka, kao i polaznike Škole gitare Centra za kulturu grada Bora.