Naslovna Društvo Negotinski gimnazijalci odlični fizičari

Negotinski gimnazijalci odlični fizičari

904
0

Na Okružnom takmičenju iz fizike, koje je danas održano u Boru, negotinski gimnazijalci osvojili prva mesta.

Učenici Negotinske gimnazije su na danas održanom Okružnom takmičenju iz fizike osvojili prva mesta u dve kategorije. Mihajlo Matović i Aleksa Paunović, učenici Negotinske gimnazije, podelili su prvo mesto, ali ne i plasman na viši rang takmičenja u kategoriji đaka trećeg razreda.

Maturant Negotinske gimnazije Uroš Stojanović osvojio je prvo mesto i predstavljaće svoju školu, ali i opštinu Negotin i Borski okrug na Republičkom takmičenju koje će biti održano 29. aprila u Vranju.

Nakon dva republička takmičenja iz fizike u osnovnoj školi, Uroš Stojanović se na ovom nadmetanju najboljih mladih fizičara Srbije već dva puta takmičio kao gimnazijalac.

„Nadam se da ću ove godine imati priliku da uđem u osam najbolje plasiranih učenika na Republičkom takmičenju. To će biti šansa da svoje znanje pokažem na Fizičkoj olimpijadi koja je moj cilj jer pravo učešća imaju samo učenici završne četvrte godine“, kaže za NG Portal, Uroš Stojanović, koji će svoje akademsko školovanje nastaviti na Elektrotehničkom fakultetu.

Čestitamo učenicima i njihovom mentoru Ljiljani Stojanović.