Naslovna Kultura Negotinski „Fubar“ na FAK festu u Knjaževcu

Negotinski „Fubar“ na FAK festu u Knjaževcu

235
0

U Knjaževcu je sinoć počeo sedmi po redu Festival alternativne kulture, FAК fest.

„Fubar“ na FAK festu u Knjaževcu; Foto: Dejan Alavuk

Dvodnevni Festival alternativne kulture (FAK fest) održava se ispod mosta pored Trgoviškog timova u takozvanom naselju “Prc mala” u Knjaževcu. U sedmom izdanju okupio je autentične predstavnike alternativnog žanra  i čak deset grupa, među kojima je i negotinski Fubar, ali i bendovi iz Novog Sada, Кosovske Mitrovice, Zaječara i Кnjaževca.

Prve festivalske večeri pored Fubara nastupili su i Hosenfefer, Psychosonic Boris, Good ‘ol Bastards, Two Stroke Engine a publici će se predstaviti večeras i Nablesnotesni, Skupljeni na brzinu, War Engine, Vaccum i School Bus.

Ovaj negotinski  kultni sastav, koji postoji od 2016. i ranije je nastupao na knjaževačkom FAK-u čiji je cilj promocija muzike i bendova alternativnog žanra.

Nedavno su nastupili u Ladovici kod Vlasotinca na 14. Pivskom festivalu, večeras sviraju na četvrtom Internacionalnom moto skupu u Prahovu, a 13. avgusta će, zajedno sa Tri Kapljice (Novi Sad), Radiofoniks (Kruševac) i S.A.R.S. (Beograd) na sportskom terenu kladovske Srednje škole biti deo Border rock festivala.