Naslovna Kultura Negotinski Dom kulture stvara bolje uslove za korisnike

Negotinski Dom kulture stvara bolje uslove za korisnike

724
0

U Domu kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu ovih dana obavljaju se radovi na investicionom održavanju toaleta, za koje su sredstva obezbeđena učešćem Opštine Negotin na konkursu Ministarstva kulture i informisanja „Gradovi u fokusu“.

Putem projekta „Da nas prati dobar glas 2”, koji za cilj ima poboljšanje uslova za kvalitetniju prezentaciju svih kulturnih sadržaja, Domu kulture za ove namene odobreno je 2,4 miliona dinara.

Ova negotinska ustanova kulture sa višenamenskom salom od 573 mesta, galerijskim i poslovnim prostorom, osnovana je oktobra 1995.

U njoj su se, tokom svih proteklih godina, pored brojnih redovnih programa: festivala „Mokranjčevi dani“, koncerata, pozorišnih predstava, bioskopskih projekcija, odvijali  i razni drugi sadržaji, od dečijih i školskih priredbi, programa obeležavanja godišnjica rada institucija, godišnji koncerti udruženja, kao i festivali “Gergina” i “VEF“.

Posle 26 godina korišćenja svih prostora, bilo je neophodno renoviranje toaleta u zgradi Doma kulture, koji su, iako još uvek u upotrebi, dotrajali.

Svi toaleti su, po izgledu i opremljenosti, daleko od prihvatljivih standarda, a posebno oni za posetioce. Upravo se, ovih dana, intenzivno privode radovi na uređenju toaleta u prizemlju zgrade, koji bi trebalo da zablistaju do prvih novih programa u ovoj ustanovi.

Prošle godine Dom kulture započeo je i investicione radove na zameni svetlarnika, konkretno na levoj strani od glavnog ulaza u zgradu.

Na ovogodišnjem konkursu „Gradovi u fokusu“ obezbeđeno je 600.000 dinara za nastavak tog posla. Saznajemo da će se, na jesen, raditi zamena svetlarnika na južnom fasadnom zidu, tj. sa desne strane. Konstrukcija je vremenom dotrajala i sklona je padu, te je zamena, nužna.

Redovno ulaganje i podizanje neophodnih uslova za bezbednost posetilaca, trebalo bi da značajno doprinesu decentralizaciji kulture i razvoju publike, što će u uslovima pandemije, svakako biti tema kojoj će biti potrebna posebna pažnja.