Naslovna Društvo Negotinski đaci na štandu sajma knjiga

Negotinski đaci na štandu sajma knjiga

685
0

Učenici i nastavnici Osnovne škole „Branko Radičević“ predstavili su projekat „Uloga učenika u zaštiti životne sredine“ na ovogodišnjem Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava  kao primer dobre prakse, u okviru tradicionalnog Sajma knjiga.

Nakon osvojenog drugog mesta u realizaciji projekta „Uloga učenika u zaštiti životne sredine“ u konkurenciji 29 lokalnih samouprava u Srbiji, tim škole „Branko Radičević“ dobio je priliku od strane Ministarstva prosvete da na ovogodišnjem Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava u Beogradu predstavi svoj projekat.

„Imali smo veliko zadovoljstvo i čast da se na Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava predstavimo ekološkim projektom „Umetnost reciklaže“ koji je izabran od strane Ministarstva prosvete kao primer dobre prakse. Bila je to prilika da prezentujemo svoju školu, razmenimo iskustva u praksi sa ostalim školama u Srbiji, uspostavimo nove kontakte na najvećoj manifestaciji posvećenoj knjizi i promociji stvaralaštva i obrazovanja“, kaže za NG portal Draginja Trnkić, nastavnica biologije koja je mentorski predvodila ovaj školski projekat ne krijući zadovoljstvo uspehom učenika i nastavnika koji su učestvovali u uspešnoj realizaciji i prezentaciji projekta i škole.

Projekat je realizovan tokom prošle školske godine kroz predavanja na temu čuvanja okoline, upoznavanja sa opasnostima koje nam prete našim lošim odnosom prema prirodi, organizacije ekološke patrole, zaokružen zanimljivom eko modnom revijom od recikliranog materijala do prikupljanja i razvrstavanja otpada.

Ovaj pilot projekta realizovan je pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i Ministarstva zaštite životne sredine sa ciljem da unapredi znanja i stavove o životnoj sredini.