Naslovna Društvo Negotinski Crveni krst uručio pakete najugroženijim porodicama

Negotinski Crveni krst uručio pakete najugroženijim porodicama

62
0

Negotinski Crveni krst povodom meseca solidarnosti i Svetskog dana hrane i Svetskog dana borbe protiv siromaštva uručio je pakete solidarnosti radnika “Eliksira”, ali i pakete koje donira Vlada Srbije.

Foto; Crveni krst Negotin

Ovdašnji Crveni krst uručio je 500 paketa, godišnju donaciju Vlade Srbije namenjenu najranjivijim grupama stanovništva. Paketi su podeljeni porodicama u gradu i u seoskim sredinama po spiskovima Saveta mesnih zajednica i Centra za socijalni rad

“Snabdeli smo prvenstveno socijalno ugrožene porodice u svim seoskim mesnim zajednicama po spiskovima koje su sačinile Komisije Saveta mesnih zajednica, a ostatak paketa smo podelili za najugroženije porodice u gradu Negotinu po spisku koji je sačinio Centar za socijalni rad u Negotinu. Ova pomoć je socijalno ugroženim porodicama izuzetno vredna i nadamo se da smo svi zajedno značajno pomogli naše sugrađane koji je pomoć i najpotrebnija”, kaže Ljuba Marinković, sekretar Crvenog krsta.

Povodom Svetskog dana hrane i Svetskog dana borbe protiv siromaštva aktivisti Crvenog krsta uručili su i 50 paketa najugroženijim porodicama, dar radnika prahovskog “Eliksira” i Eliksir Fondacije, koji su nedavno u okviru kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“ prikupili skoro 300 kilograma osnovnih životnih namirnica, brašna, šećera, ulja, soli, pirinča, ali i veću količinu gotovih jela, supa, konzervi, makarona, kafe, čajeva i konditorskih proizvoda. Pakete su  uz podršku donatora i predstavnika Centra za socijalni rad podelili aktivisti Crvenog krsta Negotin.

“Izuzetno lepa akcija radnika i Fondacije “Eliksir” doprinela je da pomognemo socijalno ugroženim porodicama po spisku koji je sačinio Centar za socijalni rad u Negotinu, a koji je i najmerodavniji da donese rešenje o socijalnoj ugroženosti. Velika zahvalnost humanim ljudima iz ovog kolektiva koji su obezbedili donaciju za socijalno ugrožene porodice iz Negotina”, dodala je Ljuba Marinković.