Naslovna Društvo Negotinski Crveni krst obeležio Svetski dan prve pomoći

Negotinski Crveni krst obeležio Svetski dan prve pomoći

132
0

Crveni krst Negotin, sa svojim volonterima obeležio je 9. septembar –  Svetski dan prve pomoći.

Crveni krst Negotin obeležio je brojnim aktivnostima Dan prve pomoći, skrećući pažnju javnosti o značaju poznavanja prve pomoći za pojedinca i za društvenu zajednicu.

Ovogodišnji Svetskog dana prve pomoći obeležava se pod geslom „Prva pomoć u digitalnom svetu“.

“Digitalna tehnologija nam pomaže da informacije o prvoj pomoći učinimo dostupnim velikom broju ljudi. Može se koristiti na svim nivoima edukacije – od predstavljanja osnovnih činjenica o prvoj pomoći do naprednog učenja ili kurseva za osvežavanje znanja. Digitalna tehnologija danas omogućava svakome da sa ili bez pristupa internetu stekne osnovna saznanja o tome kada i kako primeniti prvu pomoć”, kaže Predrag Ćirić, sekretar Crvenog krsta Negotin.

U Srbiji, inače, svake godine više od 10.000 školske dece i mladih i isto toliko odraslih osoba izloženih riziku zbog posla ili učešća u saobraćaju, nauči veštine prve pomoći u organizacijama Crvenog krsta.

“Što veći broj ljudi ovlada veštinama prve pomoći, to je zajednica bezbednija i snažnija. Digitalni načini edukacije predstavljaju našu budućnost i umnogome predstavljaju pomoć u ponavljanju i ovladavanju tehnika prve pomoći”, navode u Crvenom krstu.