Naslovna Društvo Negotinski Crveni krst obeležio 30. jul Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

Negotinski Crveni krst obeležio 30. jul Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

248
0

Crveni krst Negotin sa svojim volonterima obeležio je 30. jul Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima radionicama sa mladima i podelom edukativnih letaka.

Foto: Crveni krst Negotin

U paviljonu gradskog parka aktivisti negotinskog Crvenog krsta nizom edukativnih igara “Miša i Maša”, “Jedan, dva, tri… čuvaj se i ti”, ukazali su na globalni problem trgovine ljudima koji je širom sveta prepoznat kao jedan od najperfidnijih oblika kriminala na svetu.

“Crveni krst Negotin već dugi niz godina realizuje Program borbe protiv trgovine ljudima obuhvatajući sve grupe građana sa radionicama  prilagođenim uzrastu. Nastojimo da što bolje i masovnije upoznamo stanovništvo naše opštine sa ovim problemom i ukažemo im na to kada da ga prepoznaju, preduprede i izbegnu lanac trgovine ljudima. Imajući u vidu da se naša opština nalazi na tromeđi Srbije, Rumunije i Bugarske rizik za pojavu trafikanata je veći i trudimo se da preventiva bude što bolja, kako bi sugrađani, a posebno mlada populacija prepoznali trafikante i izbegli njihovo vrbovanje, kao i lanac trgovine ljudima”, kaže Ljuba Marinković, sekretar Crvenog krsta Negotin.

Foto: Crveni krst Negotin

Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 30. jul je ustanovljen kao Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima u cilju podizanja svesti o ovom problemu u globalnoj javnosti.

Upravo sa tim ciljem su i volonteri negotinskog Crvenog krsta, osim današnje edukacije mladih, organizovali su i akciju podele letaka na najprometnijim mestima u Negotinu, kafićima, bazenu, parku, pijaci sa ciljem da podizanjem svesti o problemu trgovine ljudima, deluju preventivno.