Naslovna Hronika Negotinski „bombaš sa pumpe“ ponovo uhapšen

Negotinski „bombaš sa pumpe“ ponovo uhapšen

5769
0

A.P. (23) iz Negotina, osuđen nedavno na šest godina i dva meseca zatvora zbog toga što je na benzinskoj pumpi pretio da će aktivirati bombu, uhapšen je jer je u noći između 21. i 22. oktobra sa elektronskim nadzorom napustio kućni pritvor, a po povratku maltretirao ukućane.

Iako ga čeka izvršenje kazne zatvora na koju je osuđen po sporazumu o priznanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom, A.P. je u noći između 21. i 22. oktobra izašao iz kuće, provodeći se u kafiću, a po povratku napao svoje ukućane, zbog čega ga je policija uhapsila.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva određeno mu je zadržavanje, nakon čega će biti upućen na saslušanje kod nadležnog tužioca. Kako je prekršio i zabranu izlaska iz kućnog pritvora o svemu je obavešten i poverenik za izvršenje vanzavodskih sankcija u Negotinu.

A.P. je bio u kućnom pritvoru sa nanogvicom koju će nositi do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora jer je 12. avgusta sa bombom došao na benzinsku pumpu “Šeik petrol” preteći da će bombu aktivirati.

Kako je bio u bekstvu za njim je raspisana poternica na osnovu koje je i uhapšen krajem septembra. Budući da je zaprećena kazna za ovo delo dve do 12 godina zatvora, sa tužilaštvom je sklopio sporazum o priznanju krivice i dobio jedinstvenu kaznu zatvora od šest godina i dva meseca.