Naslovna Društvo Negotinski bazen spas od visokih temperatura

Negotinski bazen spas od visokih temperatura

907
0

Gradski bazen ovih vrelih letnjih dana mesto je gde Negotinci traže spas od letnjih 40 stepeni u hladu. Najviše posetilaca zabeleženo je u toku jučerašnjeg dana, a bilo ih je preko 600.

Visoke dnevne temperature naterale su mnoge naše sugrađanje da spas od gradske vreline potraže na bazenu. Najveći broj posetilaca beleži se nakon 16 sati, pa je tako  spas od visokih temeperatura samo tokom jučerašnjeg dana potražilo više od 600 kupača.

Među kupačima su čitave porodice, ali i mladi i učenici u čijim se đačkim knjižicama nalaze najbolje ocene. O sigurnosti i bezbednosti plivača, ali i neplivača brine osam spasilaca koji svakodnevno od jutarnjih do večernjih sati dežuraju na bazenu.

„Za sada kupanje na našem gradskom bazenu protiče bez ikakvih problema. Dese se poneke male posekotine ili povrede. Zato je važno da svi korisnici poštuju kućni red i propisana pravila. Roditelji su u obavezi da svoje mališane drže na oku jer ima zaista veliki broj kupača. Strogo je zabranjeno skakanje, ulazak u vodu osoba u alkoholisanom stanju, a pre nego što se uđe u bazen kupači moraju da se pokvase i pripreme za ulazak u vodu. Nije lako na ovim temperaturama održati red i disciplinu, ali moram da pohvalim naše sugrađane, a naročiti decu da su poslušni i imamo odličnu saradnju sa njima“, kaže Saša Lukić, spasilac na gradskom bazenu i dodaje da i u u narednim danima očekuje veliki broj kupača.

Kvalitet vode na negotinskom gradskom kupalištu je veoma važan u ovim letnjim danima kada je priliv kupača povećan. O tome se, kaže Lukić, vodi svakodnevno računa. Voda se uzorkuje i ispituje tokom celog dana a određena količina vode iz bazena se svakodnevnmo prazni i dopunjuje čistom vodom.