Naslovna Društvo COVID-19 Negotinski  bazen od 11. avgusta ponovo počinje sa radom

Negotinski  bazen od 11. avgusta ponovo počinje sa radom

1911
0

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin na današnjoj sednici doneo je preporuku o korišćenju gradskog bazena počev od utorka, 11. avgusta.

Nakon što su bazeni i u okolnim opštinama i gradovima ponovo počeli da primaju kupače i negotinski Štab za vanrednu situaciju doneo je preporuku da od 11. avgusta bazen u Negotinu počne sa radom.

Kao i ranije i ovoga puta će posetiocima biti omogućeno da usluge bazena koriste besplatno sredom, dok će ostalim danima cena ulaznice biti 100 dinara.

Lokalna samouprava donela je odluku da deca i mladi do 18 godina mogu da se svakodnevno kupaju besplatno.

Korišćenje gradskog bazena u Negotinu građanima je omogućeno uz preduzimanje svih preporučenih epidemioloških mera.

Štab je preporučio zaposlenima i korisnicima da pojačaju higijenu ruku i ličnu higijenu, a u dezobarijeri na ulasku u bazen će takođe biti pojačana dezinfekcija. Uz to će na ulazi biti poslavljeni  i dispenzeri za ruke sa dezinfekcionim sredstvom na bazi alkohola.

Biće pojačana i dezinfekcija dohvatnih i sedalnih površina, a svakodnevno će se prati platoi i gazne površine.

 “Pod suncobranom mogu da se nalaze samo dve osobe osim porodica sa malom decom, a razmak između ležaljki koji zauzimaju jedna ili dve osobe osim porodica sa malom decom moraće da iznosi najmanje dva metra”, navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije.

Zabranjeni su timski sportovi u vodi ili na obali koji uključuju bliski kontakt, a broj korisnika bazena biće ograničen u skladu sa fizičkim merama održavanja distance i boravka na otvorenim bazenima.

“Barovi i kafići moći će da služe hranu samo zapakovanu u orginalnim pakovanjima, stolovi u baru moraju da budu udaljeni najmanje 1,5 metara, a u barovima i kafićima na bazenima nije dozvoljeno organizovati zabave ili proslave”, dodaje se u saopštenju.

Zaposleni i posetioci u zatvorenim prostorima moraće obavezno da nose maske. Radnici ove radne jedinice će, u slučaju da imaju povišenu temperaturu, morati da ostanu kod kuće, uz preporuku da odu na testiranje.

Kako bi se određene mere sprovodile biće povećan broj osoblja na otvorenim bazenima, a sprovođenje mera epidemiološke zaštite na bazenu nadgledaće i Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin preko nadležne inspekcijske službe Opštinske uprave opštine Negotin.