Naslovna Društvo COVID-19 Negotinski bazen do daljeg ne radi

Negotinski bazen do daljeg ne radi

3083
0

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin naložio je Javnom komunalnom preduzeću „Badnjevo“ da do daljeg zatvori bazen.

Na osnovu mišljenja epidemiologa Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru, negotinski bazen od danas neće raditi, odlučio je Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin sa Vladimirom Veličkovićem, predsednikom opštine Negotin i komandantom Štaba na čelu.

 „Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju vezanu za epidemiju virusa korona i trend rasta broja obolelih na nivou cele države u poslednjih deset dana, kao i o broju posetilaca, kao i činjenice da dosta njih dolazi iz okolnih mesta i susednih opština mišljenja smo da rad bazena i SPA centra  predstavlja rizik po zdravlje ljudi“, navode u Zavodu za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru.

Iako je prvobitno Zavod dao saglasnost za rad bazena uz preporučene mere koje su sproveli u JKP „Badnjevo“, Štab je zbog pogoršanja epidemiološke situacije u zemlji, tražio mišljenje epidemiologa i na osnovu toga doneo odluku da se bazen u Negotinu zatvori do daljeg.